Haluk Alıcık canlı yayında çok net konuştu

Haluk Alıcık canlı yayında çok net konuştu

Kanal 58 ve SES Gazetesi ortak yayınının ‘Başkanlar Konuşuyor’ programına konuk olan Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Nazilli’yi anlattı.

Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Nazilli Sümer Rekreasyon alanında canlı olarak yayınlanan ‘Başkanlar Konuşuyor’ programında Nazilli’yi anlattı. Yaklaşık 1 saat süren programın sunuculuklarını Orhan Karagöl ve Duygu Sevimli yaptı. Başkan Alıcık, Karagöl ve Sevimi’nin sorularına samimi ve içten cevaplar vererek Nazilli’de bu güne kadar yaptıkları ve bu günden sonra yapacakları hizmetleri anlattı. “Okumak, yaşamak, çalışmak ve yaşlanmak için ideal şehir Nazilli” sloganı ile sözlerine başlayan Alıcık, “Nazillimiz 154 bin nüfusu olan, 42 ilden de büyük bir ilçe. Atatürk tarafından 1937’de Sümerbank’ı açarken “Nazilli il olacaktır” dediği günden beri il olmayı bekleyen bir ilçeyiz. Dağlarından yağ, ovalarından bal akan bir şehirde yaşıyoruz. Allah’ın Nazilli’deki cenneti olduğunu düşünüyorum. Bu topraklarda ne ekseniz çıkıyor. Nazilli de bizim “Okumak, yaşamak, çalışmak ve yaşlanmak için ideal şehir Nazilli” diye bir sloganımız var. Geldiğim 8 yıldan bu yana Nazilli’yi organize ve üniversite şehri yapmak için uğraşıyoruz. Bugün 14 bin’in üzerinde öğrenci sayısına ulaştık. Organize Sanayiye yardımcı olarak faaliyete geçirmesine yardımcı olduk. Nazilli her şekli ile il olmaya hazır. Baktığımızda 60 bin, 100 bin nüfuslu iller var. Bu illerin olduğu yerde 154 bin nüfuslu Nazilli neden il olmasın. Şimdi baktığınızda Buharkent’ten Bozdoğan’a, buradan da Köşk’e kadar hizmet veren bir Nazilli var. 2019 Cumhurbaşkanlığı sürecinden önce Nazilli’nin il olması gelecek gündeme. Tabi bizde top yekûn Nazilli olarak arkasında olacağız. Çünkü Nazilli bizim hayallerimiz olan bir yer, karşılıksız sevdik dediğimiz bir yer. Deseler ki bana bugün belediye başkanlığında istifa et, karşında bir de aday olma deseler ve Nazilli’yi il yapacağız deseler, hemen kabul ederim. Benim için makam önemli değil” dedi.

Aydın’ın Jeotermalle tanıştığını ve Aydın’ın Jeotermalin başkenti olacağını vurgulayan Belediye Başkanı Haluk Alıcık Aydın’da bir hava limanının olması gerektiğini de söyledi. Alıcık, “İzmir Adnan Menderes yakın denip geçiştirmeye çalışılıyor. Ama doğuda her ilde var.  Aydın insanı zeytinyağı ile beslendiği için çok sağduyulu insanlarız. Bizi yıllarca siyasetçilerimizden oğluma, kızıma iş, tayin gibi işlerle yetinmişiz. Şehrinize gelen yatırımcılara engel olamazsınız. Yatırımcının önünü açmalıyız. Belediye başkanları yatırıcının önünü  her zaman açar. Aydın’da yolcu taşımayalım, sadece kargo taşımacılığı yaparak havalimanını kullanabiliriz. Belediyeler ve odalar teşvik edebiliriz. Kargo taşımacılığı yaparak çiftçimizin ürünü daha da değer kazanır” diye konuştu.

2009 yılından bu yana bütün sözlerini tuttuklarını belirten Başkan Alıcık, programın sonunda, “2009-2014 bizim altın yılımızdı. Ne söz verdiysek yaptık. Söz vermediğimiz şeyleri bile yaptık. 2014-2019 arası ne yaptın derseniz dar gelirle her şeyi yapmayı çalışıyoruz. Büyükşehir yasası değişirse daha çok şeyler yapacağız. Ama mutlaka sağda birliktelik devam etmelidir”  dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.