Haluk Alıcık'dan çarpıcı açıklamalar

Haluk Alıcık'dan çarpıcı açıklamalar

Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, aylık olağan basın toplantısında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Nazilli Belediyesi, Toplu Konut İdaresi i(TOKİ) ile protokol imzaladı. Karaçay Mahallesi’nde 100 dönümlük arazi üzerine yapılacak olan Kentsel Dönüşüm Projesiyle ilgili detayları anlatan Belediye Başkanı Haluk Alıcık, “Meclisten aldığımız yetkiye göre, projesinden tutun deprem etüdüne kadar birebirde vatandaşla görüşülmesi gibi konuları içeren antlaşmayı TOKİ ile yapmış bulunuyoruz. TOKİ yetkilileri Nazilli’ye gelerek en güzel projeyi bu memlekete kazandıracaklardır. Nazilli’nin en farklı yerlerinden biri olacaktır orası. Biz istiyoruz ki 2019 yılında kaba inşaatı başlamış olsun. Vatandaş oradaki mallarını satmasın. Bunu özellikle rica ediyorum. Vatandaşımız beklesin.” dedi.

Alıcık’ın konuşmasının satırbaşları;

GÜNEŞ ENERJİ SANTRALİ

Güneş Enerjisinde arkadaşlar ihale tarihini alıyorlar. Güneş enerjisinden 1000 megawatt elektrik üreteceğiz. Hayalden öte bu projeyi gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz.

TCDD LOJİSTİK KURACAK

Nazilli’de Devlet Demiryollarının Sümer Kampüsü arazisinde bulunan alana lojistik merkez kuracağının müjdesini veren Başkan Alıcık, gerekli yazışmaların tamamlandığını kaydetti.

BOZUK YOLLAR SORUNU

Vatandaşlarımız biraz sabredecekler, Yeşil Mahallede doğal gazı olmayıp altyapısı tamamlanmayan yola harcanan her para Nazilli’nin parası, milli servet .  O çalışmaların bir önce tamamlanıp bizim de üst yapıyı tamamlamamız gerekiyor. Bakın arkadaşlar İsabeyli Mahallesi’nde bu zamana kadar 50 bin metrekare parke taşı döşemesi yapmışız. Cumhuriyet ve Turan Mahallesi’nde de yol çalışmalarına başladık. Her kapının önüne doğalgaz ekipleri branjman atıyor. Mahallelerimiz rezil olmuş durumda, vatandaşlarımız biran önce çalışmaların bitmesini istiyor. Bayramdan sonra çalışmalar hızlanacaktır.

ARPAZ KALESİ

Arpaz Kalesi’nde son noktaya geldik. Mimari projeyide arkadaşlarımız çalışıyor Bir yandan da hukiki işlemler devam ediyor. Kültür Varlıkları Genel Müdürü ile Arpaz Kalesi’nin restore edilmesiyle ilgili görüşme yaptım. Onlarda kabul etti. Restore masraflarının belli bir kısmını da devletten alacağız.

BÜYÜKŞEHİR’E YÜKLENDİ

Nazilli’de bu kadar şeyde ket olmak niye. Binlik planlarda her şeyde engel oluyorlar. Allah’tan Çevre Şehircilik Bakanlığı var. Bizim Sanayi’deki alanı Kentsel Döüşüm Alanı diye ilan etmişiz, sizden buradan para istemiyoruz. Hiç bir şey istemiyoruz. Zaten Bakanlığın Kentsel Dönüşümle ilgili yetkisi var. Bunun dışında TOKİ ile ortaklaşa iş yapıyoruz. Büyükşehir, hem Başbakanlığa hem de Çevre Şehircilik Bakanlığı’na yürütmenin durdurulmasıyla ilgili dava açtı. Biz bunu anlamıyoruz.  Buralar bizim tapulu malımız değil. Buralar Nazilli’nin malları. 

HABER: MEHMET ALİ CİNTOSUN

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.