Hamido’nun Eşi Yılın Annesi Seçildi

Hamido’nun Eşi Yılın Annesi Seçildi

’Hamido’ lakabıyla tanınan Hamit Fendoğlu’nun 89 yaşındaki eşi Mukaddes Fendoğlu, AK Parti İl Kadın Kolları tarafından yılın annesi seçildi.Malatya Belediye Başkanı iken 17 Nisan 1978 tarihinde kendis...

’Hamido’ lakabıyla tanınan Hamit Fendoğlu’nun 89 yaşındaki eşi Mukaddes Fendoğlu, AK Parti İl Kadın Kolları tarafından yılın annesi seçildi.

Malatya Belediye Başkanı iken 17 Nisan 1978 tarihinde kendisine posta yoluyla gönderilen bombalı bir paketin elinde patlaması sonucu, gelini ve iki torunuyla birlikte hayatını kaybeden Hamit Fendoğlu’nun eşi, Anneler Günü’nde yılın annesi seçildi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, AK Parti Malatya Kadın Kolları Başkanı Aynur Oğuzhan ve partililer, Hamit Fendoğlu’nun eşi Mukaddes Fendoğlu’nu ziyaret ederek, yılın annesi seçilmesi dolayısıyla kendisini için hazırlanan plaketi ve hediyeyi takdim etti.

AK Parti Malatya Kadın Kolları Başkanı Aynur Oğuzhan, Anneler Günü dolayısıyla Hamit Fendoğlu’nun eşi Mukaddes Fendoğlu’nu ziyaret ettiklerini belirterek, kendisinin vefakar ve fedakar bir anne olduğunu kaydetti.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Mukaddes Fendoğlu’un göz bebekleri olduğunu ifade ederek, "O bize, Hamit Fendoğlu’nun emaneti. Hamit Fendoğlu benim babamın arkadaşı ve çocukluğumda bizim evimize geldiğini çok net hatırlıyorum. Türkiye’nin bildiği, tanıdığı Hamido demokrasi şehidimizdir. O günden bugüne Mukaddes teyze demokrasi şehidimizin eşiydi ama Malatya’nın annesi oldu. O 2 tane 1 ve 1,5 yaşındaki torunlarını, gencecik çiçeği burnunda gelinini kaybetti. Oğlunu ve yeğenlerini tek başına Mukaddes anne olarak büyüttü. Hepimize de anne oldu" dedi.

Çalık, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Mukaddes Dendoğlu’nu köşkte ağırlamak istediğini de sözlerine ekledi.

Mukaddes Fendoğlu, yaşadıkları zorlu dönemi anlatırken gözyaşlarına hakim olamadı. Hamit Fendoğlu’nun şehit edilmesinin ardından dönemin Genel Kurmay Başkanı Kenan Evren ile faillerin bulunmasıyla ilgili görüşmek yapmak için günlerce kapısından beklediklerini ifade eden Fendoğlu, kendilerini zorla içeriye aldığını kaydetti.

Hamit Fendoğlu’nun şehit edilmesinin üzerinden 37 yılın geçtiğini ifade eden Mukaddes Fendoğlu, o günü gözyaşlarıyla anlattı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.