Hastane personeli isyan etti!

Hastane personeli isyan etti!

Karacasu devlet hastanesinde personele dağıtılan yemeğin içinden kurt çıkması büyük skandala yol açtı.

Nazilli’de hizmet veren yemek fabrikasını suçlayan hastane çalışanları, haklarını sonuna kadar arayacaklarını söyleyerek durumu ilgili makamlara bildirdi.

Yemeklerinden kurt çıktığı için isyan eden Karacasu Devlet Hastanesi personeli, topluca yazdıkları şikayet dilekçesini Türk Sağlık Sen Aydın Şube Başkanlığı ile Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğine bildirerek sorunun çözülmesi talebinde bulundu.

Bunun üzerine, başta Nazilli, Karacasu ve Bozdoğan’da yemek dağıtımı yapan firmayı hedef alan bir dilekçe kaleme alan Türk Sağlık Sen Aydın Şube Başkanı Ahmet Bozkurt ile mevzuattan sorumlu başkan yardımcısı Mustafa Bayar, şu ifadelere yer verdi;

“Karacasu Devlet Hastanesinde uzun süredir çalışanların yemekle ilgili sorunları devam etmektedir. Nazilli Devlet Hastanesi yemek ihalesi alan firmaların şartlara uymadığını, hijyeni dikkate almadığı defalarca ilgililere bildirilmiş olmasına rağmen her hangi bir iyileştirme görülmemiştir. Bu yemek firması Nazilli, Bozdoğan ve Karacasu Devlet Hastanelerine yemek vermektedir.  Nazilli Devlet Hastanesindeki yemekle ilgili sorunun daha fazlası Karacasu’da da görülmektedir Karacasu’da kuruma bildirilen yemek listesine uyulmadığı öğlen ve akşam yemeğini aynı verdikleri gibi, bugün de yine hijyen şartlarına uyulmadığı, öğlen yemeğinde yemeğin içinden kurtçukların çıktığı tarafımızdan resimlendirilerek bildirilmiştir.

İhaleyi alan firma Nazili ve Karacasu’da kuralsız, düzensiz ve sağlık koşullarına uymadan yemek hizmetleri olumsuz bir şekilde vermeye devam etmektedir. Bu şartların devam etmesi halinde çalışan ve hasta sağlığını tehlikeye atacağı aşikardır. İleride zehirlenme vakalarının görülebileceği bundan dolayı hukuki sıkıntılarında oluşabileceği düşünülmektedir.”

12345-104.jpg

Kaynak: nazillimanset.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum