Hatay’da İçmesuyu Seferberliği

Hatay’da İçmesuyu Seferberliği

Hatay Büyükşehir Belediyesi, Fransızlardan sonraki 12 ilçeyi de kapsayacak en büyük alt yapı çalışmasını, "50 yılın içmesuyu seferberliği" sloganıyla başlattı.Hatay ve ilçelerinde su sorununun kökünde...

Hatay Büyükşehir Belediyesi, Fransızlardan sonraki 12 ilçeyi de kapsayacak en büyük alt yapı çalışmasını, "50 yılın içmesuyu seferberliği" sloganıyla başlattı.

Hatay ve ilçelerinde su sorununun kökünde çözecek ”İçmesuyu Seferberliği” projesi, Hatay’ın tarihinde ilk kez en büyük bir altyapı çalışması olacağı açıklandı.

Fransızlardan sonra şehirde en büyük altyapı çalışmasını başlatan Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon Genel Müdürlüğü tarafında hayata geçirilecek olan ve su sıkıntısının kökünde çözecek ”İçmesuyu Seferberliği” projesinde 12 ilçe ve merkezde 745 kilometrelik ductil boru döşenecek. Üç aşamalı olarak hayata geçirilecek olan projenin birinci aşamasında “Temiz suya ilk adım” parolasıyla içme suyu sıkıntısını fazla yaşayan 5 ilçede 2015 yılında hayata geçirilecek.

Projenin ikinci aşamasında önümüzdeki yılda sekiz ilçenin içme su şebekesi değişecek ve üçüncü ve son aşaması olan ”İçmesuyu Seferberliği” projesinde eski beldeler ve köylerin içme suyu şebeke değişimi yapılacak.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç.Dr. Lütfü Savaş, “Hatay şehrimiz, güzel gelişmeler yaşadı, yaşamaya da devam edecek. Fransızlardan sonra en büyük altyapı çalışmasını Büyükşehir Belediyesi olarak yapıyoruz. Bizim hedefimiz ilçelerimize daha iyi ve sağlıklı bir şekilde altyapı hizmetlerinin götürebilmesi, ilçelerimize ve köylerimizde yaşayan insanlarımızın hak ettiği bütün hizmetlerin götürülmesi için yoğun bir çalışma içindeyiz” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.