Hava durumunda yeni rekor gelebilir!

Hava durumunda yeni rekor gelebilir!

Alışılmışın dışında bir sıcaklıkla devam eden hava sıcaklıkları şaşırtıyor. Türkiye'de ılık başlayan kış devam ederken yağışlı hava dalgaları bile havaların soğumasını sağlayamıyor.

Meteoroloji'den gelen son haberlere göre birkaç gündür yurdun büyük bölümünü etkileyen yağışlar hafta boyunca sürecek. Hafta boyunca yağış olmasına rağmen sıcaklıkların düşmeyeceğini hatta yükseleceğini gösteriyor.

Alışılmışın dışında bir sıcaklıkla devam eden hava sıcaklıkları şaşırtıyor. Türkiye'de ılık başlayan kış devam ederken yağışlı hava dalgaları bile havaların soğumasını sağlayamıyor. Meteoroloji'den gelen son haberlere göre birkaç gündür yurdun büyük bölümünü etkileyen yağışlar hafta boyunca sürecek. Hafta boyunca yağış olmasına rağmen sıcaklıkların düşmeyeceğini hatta yükseleceğini gösteriyor. Özellikle güney kıyılarda mevsimin sıcaklık rekorları kırılabilir. Şubat ayında olmamıza rağmen yurdun hiçbir bölgesinde kar yağışı beklenmiyor.

Yeni haftaya dair hava durumu haberleri gelirken tahminler şaşırtıyor. Kış ortasında olmamıza rağmen Türkiye’nin en soğuk kesimleri dahil hiçbir yerde kar beklenmiyor. Son dakika verileri yurtta etkisini gösteren yağmur yağışının süreceğini gösterse de hava sıcaklıkları düşmüyor aksine bir iki derece yükseliyor. Mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları ilerleyen günlerde yeni bir rekor kıracak gibi görünüyor…

YENİ REKOR GELEBİLİR

Geçtiğimiz günlerde mevsimin sıcaklık rekorunu kıran Antalya bu hafta bir sıcaklık rekoru daha kırabilir. Yağmurlu hava yurdun özellikle batı kesimlerini etkileyecek, güney kıyılar ise genellikle güneşli olacak. Cuma günü Antalya’nın 22 dereceye kadar ısınması bekleniyor. İzmir 17 derece civarlarında seyrederken İstanbul’da ise hafta boyu yağmur olacak ve sıcaklıklar 13-14 derece dolaylarında seyredecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.