“Hayali fatura verenin, alanın yakasını bırakmayacağım”

“Hayali fatura verenin, alanın yakasını bırakmayacağım”

Çine Zeytin ve Zeytinyağı Tarım Satış Kooperatifi seçimli Olağan Genel Kurulunu yaptı. Tek liste ile gidilen seçimde, mevcut başkan tekrar seçildi.

Genel Kurulda konuşan Çine Zeytin ve Zeytinyağı Tarım Satış Kooperatif Başkanı Enver Gökbel, “Hayali fatura verenin, alanın yakasını bırakmayacağım” dedi.

Tariş’in kendi tesislerinde gerçekleşen olağan genel kurula, AK Parti Çine İlçe Başkanı Mehmet Tosun, CHP Çine İlçe Başkanı Tayfun Şahin, Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, Çine Ziraat Odası Başkanı Özkan Atıgan, Çine Esnaf Odası Başkanı Metin Uyar, Çine Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Bircan Öter, Çine Belediye Meclis Üyeleri, Banka Müdürleri, davetliler ve ortaklar katıldı.

Başkan Gökbel, ortaklardan Tariş’e sahip çıkmasını istedi. Çine Organize Sanayi Bölgesine 1 milyon 200 bin liralık yatırım yaptıklarını belirten Gökbel, gelecek dönem yeni bir hibeye başvurarak yeni bir makine alacaklarının müjdesine verdi.

Kongrenin Divan Başkanlığını Aziz Yorulmaz, katip üyeliklerini Musa Avcı ve Sabahattin Kaya yaptı. Gündemde görüşülen maddeler oy birliği ile kabul edildi.

“75 MİLYON İNSANIN HAKKI VAR”

Zeytin üreticilerine seslenen Gökbel, şunları söyledi:

“Benim cebindeki parayı biriniz çalar veya alır ise benim ondan aşağı ki dünyada alacağım olur. Ancak Devletin cebindeki parayı alan bir insan 75 milyon insanın hakkını ve yetim hakkı yemiştir. 75 milyon insana hak ödemek zorundadır. Niye bu konuya girdi. Çine’de 24 tane zeytinyağı fabrikası var. Binlerce zeytin üreticisi var. Birçoğu bu fabrikalara tercih etmesinin altında hayali faturalar yatıyor. Hayali fatura verenin, alanın yakasını bırakmayacağım. Fabrikalar hayali faturalar veriyor, üreticide hayali fatura alıyor. Üretici 5 ton zeytin sıktırıyor, fabrikacı 50 ton zeytin sıktırmış gibi fatura kesiyor. Üreticinin bir ton zeytinyağı üretiyor. 10 ton zeytinyağı faturası alıyor. Devlet zeytinyağına tonda 70 kuruş destek veriyor. Haksız yere devletten kazanç elde ediyor. Haksız yere elde ettiği gelir 75 milyon insanın hakkıdır. Fabrikacılar bazı şeyleri ispat edilemez sanırlar ama ben ispat ederim. Eğer ben bunları yapıyorsan onlar da bana aynısı yapsınlar.”

“İYİ TARIM UYGULAMASINA GEÇMELİYİZ”

Çine’de 2-3 yıldır zeytin olmadığını vurgulayan Gökbel, “Olmayan zeytinin kimseye faydası yok. Son zamanlarda Organik Tarım diye tutturduk. Organik insan sağlığı için çok güzel. Ancak üretim için yeterli değil. Devletin kontrolü altına iyi tarım uygulamaları var. Kendim iyi tarım uygulamasına gireceğim. İyi tarım uygulamasına girerek ilaç ve gübre artarak verimimiz arttırmalıyız” diye konuştu.

“ZEYTİNYAĞI FİYATININ ARTMASINDAN RAHATSIZIM”

Zeytinyağı fiyatların artmasında rahatsız olduğunu söyleyen Gökbel, “5-10 yıl sonra zeytinyağını yiyecek insan bulamayız. Tüketiciyi zeytinyağından farklı yağlara kaydırırsak tekrar döndüremeyiz. 5-10 yıl önce kişi başına Türkiye’de yıllık 800 gr. zeytinyağı tüketilirken bu rakam 1,5-2 kilogram civarına çıktı. Fiyatlar şuanda 10 lira olsa harika. Ama 15 lira olunca tüketiciye günah. İleride satacak yerde bulamayız. O yüzden biz mahsulü bol üretelim, zeytinyağımıza 10 liraya satalım. Hiç olmayan mahsulü 15-20 liraya satmak çok da iyi değil” dedi.

“TARİŞ’E SAHİP ÇIKIN”

Çine Tariş’in her zaman yatırım ve atılımlar yaptığı belirten Gökbel, şöyle devam etti:

“Kooperatifinize sahip çıkın ki biz size daha çok sahip hizmet edelim. Eğer bu kooperatif olmazsa bir gün zeytininizi 150 liraya değil, 300 liraya sıktırırsınız. Gelecek dönemde OSB’deki fabrikamıza yeni bir hibeye başvuracağız. Yeni bir makine almak istiyoruz. Çine Organize Sanayi Bölgesine yapmış olduğumuz yeni fabrikamızda bu yıl üretime geçeceğiz. Az bir işimiz kaldı. 1 milyon 200 bin liralık yatırım yaptık. Önümüzdeki dönem içerisindeki makinelere bir ilave makine almak istiyoruz. 1 milyon lira devletten hibe aldık. 1 milyon lira Tariş olarak biz koyduk. Toplam 2 milyon liralık makine alımı ve yatırım yaptık.”

YENİ YÖNETİM

Yapılan seçimlerde Enver Gökbel, güven tazeledi. Enver Gökbel başkanlığındaki yeni yönetim,Halil Hazar, Rıfat Sevim ve Yaşar Peslan’dan oluştu. Kooperatif Temsilcisi; Enver Gökbel, Osman Sönmez, Halis Tutugan, Mehmet Şirip ve Kamil Türe.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.