HDP Aydın Adayları Aydın Basını İle Bir Araya Geldi

HDP Aydın Adayları Aydın Basını İle Bir Araya Geldi

Genel seçimlere sayılı günler kala HDP Aydın Milletvekili adayları basın mensupları ile bir araya gelerek çalışmalarını ve seçim takviminde yapacakları propaganda hakkında bilgi verdiler.

Basın mensuplarına seçim beyannamesini de dağıtan HDP’li adaylar ülke genelinde olduğu gibi Aydın’da da büyük ilgi gördüklerini belirttiler. Adaylar adına konuşan HDP Aydın 1. Sıra Milletvekili Adayı Filiz Koçali, “Aydın’da çok rahat bir çalışma yapıyoruz. MHP’lilerin dükkanlarını girip el sıkışarak onların hayırdualarını alan biriyim” dedi.

HDP’nin aday tanıtımı için Efeler Aytepe Mesire alanında düzenlediği toplantıya HDP Aydın İl Eş Başkanı Pınar Akpınar, HDP Aydın 1. Sıra milletvekili adayı Filiz Koçali, Muzaffer Yöndemli, Sevay Akkın Açıllı, Derviş Peker, Alper Demirel, Alper Demirel, Nazlı Bozan ve Mahmut Nocar ile partinin yöneticileri katıldı.

Basın mensuplarına seçim beyannamalerini dağıtan Filiz Koçali, Kürtlerle görüştüklerini, ülke genelinde olduğu gibi Aydın’da da büyük ilgi gördüklerini belirterek, “Bize oy vermeyecek olanlar bile barajı aşmamızı istiyorlar. Aydın geleceğinden umutlu değil. Yüzde 30’un üzerinde göç almış bir şehir. Çözüm süreci konusunda partimiz kararlı ve ısrarlı. Çatışmasızlık çok önemli. İnsanlar ölmemeli. Sorunun çözümünün tek ilacı demokrasi. Yaşanan zıtlıklar hükumetten ve Cumhurbaşkanı’ndan kaynaklanıyor” diye konuştu.

Kendisinin de gazeteci olduğunu basının sorunlarını da iyi bildiğini belirten Koçali, “Tam bağımsızlık için yapılması gerekenler var. Ancak adımlarda da tutukluklar var. Anadilde eğitim, ağır yoksullukla mücadele, 17 bin faili meçhul var bunların çözülmesi gereken melseler. Hükümet kanadı bir anda silahlar bırakılsın deyip ucuz kazanç peşinde koşuyor” ifadelerine yer verdi.

HDP olarak Aydın’da çalışmalarında bir sıkıntı yaşamadıklarını ve her yerde gayet rahat bir şekilde çalışma yürüttüklerini belirten Filiz Koçali, “MHP’lilerin dükkanlarına girip el sıkışmış, onların hayır dualarını almış biriyim. Çalışmalarımız esnasında taşkınlığı bırakın soğuk yüz bile görmedik. Gerilimi düşürme yönündeki politikalarımız bizi sevdiriyor” dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nı kaldıracakları yönündeki bir soruyu da cevaplayan HDP’li adaylar, bu görüşün çok abartıldığını ancak halen devletin tüm dinlere eşit mesafede olması gerektiğini bu nedenle Diyanet’in kapanması yönündeki görüşlerinin devam ettiğini, kadın bakış açısı getireceklerini, HDP olarak kendi içlerinde de devrim oluşturmaya gayret ettiklerini ifade ettiler.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.