HDP Bayrakları Kimliği Belirsiz Kişilerce İndirildi

HDP Bayrakları Kimliği Belirsiz Kişilerce İndirildi

Hakkari’nin Şemdinli ilçesine bağlı Derecik beldesi HDP belde başkanlığı tarafından asılan parti bayrakları, kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından indirildi.Alınan bilgilere göre, Derecik bel...

Hakkari’nin Şemdinli ilçesine bağlı Derecik beldesi HDP belde başkanlığı tarafından asılan parti bayrakları, kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından indirildi.

Alınan bilgilere göre, Derecik beldesinde önceki gece bir otomobille Halkların Demokratik Partisi (HDP) Derecik Belde bürosu önüne gelen maskeli 5 kişinin uzun namlulu silahlarla rastgele ateş açtığı belirtildi. Açılan ateş sonucunda herhangi bir can ve mal kaybı yaşanmazken beldede tedirginlik meydana geldiği belirtildi.

Konu hakkında bilgi veren HDP Derecik Belde Başkanı Cabbar Taş, “Görgü tanıklardan aldığımız bilgi doğrultusunda önceki gece bir otomobille HDP Derecik seçim büromuzun önüne gelen maskeli 5 kişi burada HDP’nin astığı bayrakları indirdikten sonra uzun namlulu silahlarla etrafa rastgele ateş açtı. Bu provokasyonun hemen ardından yine dün gece seçim büromuzun önüne gelen kimliği belirsiz kişi ya da kişiler partimize ait asılan bayrakları indirmiş. Bunun bir provokasyon olduğunu biliyoruz. Ama değerli Derecik halkımız başta olmak üzere hiçbirimiz bu provokasyonlara gelmeyeceğiz. Burada HDP mitinginin yapılmayacağı tehdidinde bulunuldu. Halkımız sağduyulu olacaktır. Derecik halkımız başta olmak üzere tüm halkımızı 30 Mayıs Cumartesi günü Derecik beldesinde yapacağımız mitinge davet ediyoruz. 30 Mayıs günü burada 7 Haziran’da ise Türkiye genelinde provokasyonculara cevap vereceğiz" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.