Hdp Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ:

Hdp Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ:

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Eskişehir’de düzenlenen seçim mitinginde partililere seslendi.Odunpazarı Meydanı’na getirilen seçim otobüsü üzerinde partililere hitap eden Figen Yüksekdağ, HDP o...

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Eskişehir’de düzenlenen seçim mitinginde partililere seslendi.

Odunpazarı Meydanı’na getirilen seçim otobüsü üzerinde partililere hitap eden Figen Yüksekdağ, HDP olarak halkın barış, kardeşlik, eşitlik ve adalet umudunun koruyucuları olduklarını savundu. Türk halklarının sömürülmesine karşı temsilciler olduklarını belirten Yüksekdağ, “Tarih bizim yıldığımızı, teslim olduğumuzu görmedi. Direnen ve birleşen halklar kazanacak. Bizleri her yerde engellemeye çalışanlar, bizlere miting alanlarını dar etmeye çalışanlar utanacaklar. Utançtan yüzlerini kapatacaklar. Tarihe ve insanlığa verecek hesapları olmayacak ama bizlerin o zamana kadar birliğimizi ve gücümüzü korumamız gerekiyor. Bize dayatılan kışkırtmalara, provokasyonlara karşı kendimize inanarak, gücümüze inanarak yürüyeceğiz. Bizlere saldıranlar son çırpınışlarını yaşıyorlar. Şiddetten, kışkırtmadan, provokasyondan medet umuyorlar. Halklar bu provokasyonları defalarca boşa çıkardı. Ağrı’dan Eskişehir’e şehit cenazesi gelsin diye, anaların yüreği dağlansın diye, halkların barışı bozulsun diye kanlı ve karanlık provokasyon düzenlediler. Ağrı’da direnen ve şehadete ulaşan kardeşlerimiz boşa çıkardı. Kendi canlarını siper etmek pahasına, gençlerin canına bir şey gelmesin diye. Bizler bugün de halkımızın barış ve kardeşlik, eşitlik ve adalet umudunun koruyucularıyız. Türküyle Kürdüyle, Pomakıyla, göçmeniyle, bütün halklarıyla ve inançlarıyla, bu eşit ve kardeşçe yaşamı hep birlikte inşa edeceğiz. Onlar baskıyla, sömürüyle ve kendi iktidarlarının saltanatını sürmek için bir tarih yazmaya çalışıyorlar ama bizler baskıya, sömürüye, diktatörlüğe, tüm Türk halklarının sömürülmesine karşı temsilcileriz” dedi.

"TÜRKİYE TARİHSEL BİR KAVŞAĞA GELDİ"

7 Haziran seçimlerini değerlendirerek, AK Parti hükümetini eleştiren Yüksekdağ, şöyle devam etti:

“Bugün Türkiye tarihsel bir kavşağa geldi. Ya diktatörlüğü seçecek Türkiye halkları ya da demokrasiyi. Ya tek adamın kibrini, küstahlığını, zulmünü, hakaretin çekecek ya da eşit, kardeşçe demokratik bir yaşamı. İşte bu kavşağı demokrasiden yana, halklarımızdan yana geçmeyi başaranlar, geleceği de kazanacaklar. Türkiye artık yeni bir seçim yaptı. Türkiye iktidarı AKP iktidarını eskide bırakmaya karar verdi. AKP iktidarı bu halkın gerisinde kaldı, gerisinde kalacak. Türkiye yeni seçimini yaptı ve Türkiye yeni bir yola girdi. Halkları Demokratik Partisi’nin yoluna girdi ama bu yola girdiğimizi görenler, kendi yollarının sonuna geldiğini de çok iyi biliyorlar. Bu sonu geciktirmek için arkalarındaki devlet olanaklarına kirli bir siyaset uyguluyorlar. Halkları Demokratik Partisi’ni bizleri baraj altında bırakacaklarmış. Bu halk sizin barajınızı, o darbenin gölgesini çoktan aştı. Bizler meydanda gümbür gümbür coşan kitleselliğimizle, çalışmamızdaki ilerleyişimizle halkımızın önüne çıkardığınız o psikolojik barajı aştık. AKP hükümetine sesleniyorum. Siz de 7 Haziran günü o barajla birlikte tarihin karanlığına doğru bir yolculuğa başlayacaksınız. Sizin gideceğiniz yer de orasıdır. Tarihin darbenin enkazının gömüldüğü yere gömüleceksiniz. Bizler bugün büyük ve devasa bir güç karşısında gönlümüzle, yüreğimizle bu seçim kampanyasını yürütüyoruz.”

"7 HAZİRAN’DA HALKLARIN DEMOKRATİK KOALİSYONU KURULACAK"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlık kampanyası yürütmek için mitingler düzenlediğini ileri sürerek eleştiride bulunan Yüksekdağ, “Tarafsız olması gereken Cumhurbaşkanı, her yerde kendisi için başkanlık kampanyası düzenliyor. Türkiye’nin derdi gelecek derdi, geçim derdi, özgürlük derdi. Türkiye’nin Cumhurbaşkanı olduğunu iddia eden zatın tek derdi başkanlık. Derdi davası bütün seçim meydanlarında başkanlık kampanyası yürütmek olmuş. Bir kere daha uyarıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanı, 2015 seçimleri sizin başkanlık seçiminiz değil, Türkiye’nin gelecek kampanyası. Bu seçim kampanyasını sana yedirmeyeceğiz. Türkiye’nin geleceğini sana yedirmeyeceğiz. Seni başkan yaptırmayacağız. İlkelerimizle uyuşmayan koalisyona girmedik, girmeyeceğiz. Karanlık, kirli ittifak pazarlığı yapmadık, yapmayacağız. Bu ağacın altında buluşanların tüm emek, özgürlük, eşitlik mücadelesi verenlerin tarihsel koalisyonunu kurmuşuz. 7 Haziran’da halkların demokratik koalisyonu kurulacak. Bu koalisyon halkların demokratik gücünü de iktidara taşıyacak” ifadelerini kullandı.

"HER YERE BARIŞ SÖZÜMÜZÜ GÖTÜRELİM"

“7 Haziran gününe kadar kalan 10 günlük süreyi en iyi şekilde değerlendirmeliyiz” diyen Eş Genel Başkan Figen Yüksekdağ, şunları kaydetti:

“Türkiye’nin gücünü harekete geçireceğiz. Üretken gücü harekete geçirdiğinizde direnen işçiler de geleceğini arayan gençler de haklarına kavuşacaklar. Direnişe başlayan Otosan işçilerine ve metal işçilerine saygı ve selamlarımı gönderiyorum. İnşallah 7 Haziran günü metal işçisi de sermaye barajını aşacak, tüm darbe hakları da seçim barajlarını aşacak. Yeter ki bu gücümüzü, bu birliğimizi koruyalım. 7 Haziran gününe kadar kalan 10 günlük süreyi en iyi şekilde değerlendirmeliyiz. Her yere barış sözümüzü götürelim. Biz nice kuşatmaları yardık, geçtik. Biz nice ateş çemberlerinden çıktık. Bu kuşatmayı da yaracağız. Bizler inanın, hepimiz bu inançla 7 Haziran’a kadar karanlık planlar kuranlara karşı en hakiki demokrasi dersi vereceksiniz. Bu seçimler özgür ve demokratik bir ortama yaşanırsa, sandıklarda hile hurda yaşanmazsa kendileri baraj altında kalacaklar. Böyle bir sonla karşılaşmak istemedikleri için bizleri baraj altına itmeye çalışıyorlar.”

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.