Hdp Hatay İl Başkanı İnsan: "Türkiye’de İktidar Olma Hedefimiz Var"

Hdp Hatay İl Başkanı İnsan: "Türkiye’de İktidar Olma Hedefimiz Var"

HDP Hatay İl Başkanı Mehmet İnsan, "Türkiye’de iktidar olma hedefimiz var" dedi.Partisinin İskenderun İlçe Başkanlığı’nda açıklamalarda bulunan İnsan, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın baraj...

HDP Hatay İl Başkanı Mehmet İnsan, "Türkiye’de iktidar olma hedefimiz var" dedi.

Partisinin İskenderun İlçe Başkanlığı’nda açıklamalarda bulunan İnsan, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın baraj algısı oluşturduğunu ifade edip, "Demirtaş, baraj altında olduğumuz algısını veriyordu ama biz biliyorduk barajı geçeceğimizi" diye konuştu.

Türkiye’de iktidar olma hedefleri olduğunu söyleyen İnsan, "AKP ile koalisyon yapmayacağız anlamında bir ifade vardı. Biz de bu ifadeyi destekliyoruz. Fakat Türkiye hükümetsiz kalmayacaktır. Eğer koalisyon olması söz konusu olursa daha sağlıklı düşünüp alternatif yollar arayacağız. Şu anda halkın bize verdiği pozisyon bunu gerektiriyor. Türkiye’de iktidar olma hedefimiz var. Alternatifler çok umutsuzluğa kapılmamak gerek. Ortak bir program geliştirilebilir. AKP-CHP koalisyonu olabilir, AKP-CHP-MHP koalisyonu olabilir, MHP-CHP koalisyonu olup HDP dışarıdan destekli olabilir. Dediğim gibi birçok alternatif yollar var. Biz de sağlıklı bir şekilde düşünüp hareket edeceğiz" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.