HDP Operasyonunda 7 Tutuklama

HDP Operasyonunda 7 Tutuklama

Didim’de HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ın da aralarında yer aldığı partili milletvekilinin gözaltına alınmasını protesto etmek için toplanan ve polisin müdahalesi sonrası gözaltına alınan 12 kişiden 7’si tutuklandı.

HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ın da olduğu bazı milletvekilinin gözaltına alınmasını protesto etmek isteyen 25 kişilik grup, 4 Kasım Cuma günü HDP Didim İlçe Başkanlığı önünde toplandı. Yeni Mahalle Kavşağı'ndaki parti binası önünde grubun toplanmaya başlamasıyla bölgeye sevk edilen polis ekipleri, gruptakileri, izinlerinin bulunmadığı gerekçesiyle dağılmaları yönünde uyardı.
Üç kez uyarı yapan ancak sonuç alamayan polis, müdahale ettiği gruptan 12 kişiyi gözaltına aldı. Didim İlçe Emniyet Müdürlüğü’ndeki işlemlerinin ardından Didim Adliyesi’ne çıkarılan HDP Didim Eş İlçe Başkanları S.S. ve N.İ. ile birlikte N.E., S.A., H.B., B.S. ve İ.P. çıkarıldıkları nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak Söke Cezaevi'ne gönderildi. Öte yandan Didim’de terör örgütü PKK'ya yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan E.Ç. ve T.E. de 5 Kasım Cumartesi günü tutuklanarak Söke Cezaevine konuldu. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.