HDP’li Kadınlardan Protesto Maçı

HDP’li Kadınlardan Protesto Maçı

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul 1. Bölge kadın milletvekili adayları, Libertarias Kadın Futbol Takımı’yla passoligi protesto etmek ve futbolda eşitliğe dikkati çekmek amacıyla maç yaptı. K...

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul 1. Bölge kadın milletvekili adayları, Libertarias Kadın Futbol Takımı’yla passoligi protesto etmek ve futbolda eşitliğe dikkati çekmek amacıyla maç yaptı. Kadınların karşılaşması berabere bitti.

HDP İstanbul 1. Bölge kadın milletvekili adayları ilginç bir protestoya imza attı. Milletvekili adayları takım kurarak, passoligi protesto etmek ve futbolda eşitliğe dikkati çekmek amacıyla maç yaptı. Kadıköy Kalamış Gençlik Merkezi’ndeki halı sahada oynanan maçta Libertarias Kadın Futbol Takımı ile HDP’li kadınlar 7’şer kişilik kadro oluşturdu. HDP İstanbul 1. Bölge kadın milletvekili adaylarının takımında Ceylan Yılmaz, Serpil Kemalbay Pekgözegü, Semra Güven Alkan, Sezin Uçar, Hürriyet Özçelik ile parti üyeleri Ayşegül İyidoğan ve Pervin Tombul yer aldı. Takımlar pankartlarla halı sahaya gelerek karşılaşma için hazırlık yaptı. 40 dakika süren karşılaşma, 15-15 berabere bitti.

Basın mensuplarına açıklama yapan milletvekili adayı Serpil Kemalbay Pekgözegü, spordaki erkek egemen anlayışa karşı böyle bir protesto gösterisi yaptıklarını belirtti. Passolig uygulamasını protesto etmek için bu etkinliği düzenlediklerini kaydeden Pekgözegü, ’’Çünkü seçim bildirgemizde passolig uygulamasını kaldıracağımızı söylüyoruz. Futbolda, sporda militarizme, cinsiyetçiliğe ve milliyetçiliğe karşıyız. Kardeşçe, eşit, özgür, cinsiyet ayrımcılığı olmayan herkes için spor diyoruz” şeklinde konuştu.

Milletvekili adayı Semra Güven Alkan da, “Kadınları kapsayan spor alanları istiyoruz. Eşitlik spor alanında da olmalı. Bunu seçim bildirgemizde de gündeme getirdik, sisteme de yerleştireceğiz” dedi.

Libertias Kadın Futbol Takımı’ndan Selin Telek ise kadın arkadaşlarıyla iki yıldır karma lig olan Karşı Lig’de futbol oynadıklarını söyledi. Telek, ’’Toplumsal sorunlara duyarlı insanlarız. Futboldaki erkek egemenliğine de karşı çıkıyoruz. Çünkü futbol dünyanın en sevilen sporu ve kadınlar sistematik olarak bundan dışlanıyor. Biz bu dışlanmışlığa küçük bir karşı koyuş adına bu takımı oluşturduk. Sonra da böyle bir etkinlik yapmaya karar verdik” diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.