Hedef, 2014 Yılına Kadar 400 Milyon Dolarlık Yatırım

Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, 2014 yılına kadar, spor kompleksi ve terminal binasının yanı sıra toplam maliyeti 400 milyon TL'yi bulan 30 projeyi hayata geçirmeyi planladıklarını söyledi.

Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, 2014 yılına kadar, spor kompleksi ve terminal binasının yanı sıra toplam maliyeti 400 milyon TL'yi bulan 30 projeyi hayata geçirmeyi planladıklarını söyledi.

Gazetecilerle makamında bir araya gelen Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, önümüzdeki süreçte yapmayı planladıkları çalışmalar ve geçtiğimiz günlerde Ankara'da yaptığı temaslara ilişkin açıklamalarda bulundu. Popülist davranışlardan uzak duracaklarını kaydeden Külcü, belediyenin kar amacı güden bir ticari kuruluş olmadığını söyledi.

İlk olarak seçim 29 Mart 2009 Mahalli İdareler seçimleri öncesinde seçim vaatleri arasında yer alan spor kompleksi ile ilgili açıklamada bulunan Başkan Külcü, kompleksle ilgili Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ile geçtiğimiz günlerde görüşme yaptıklarını açıkladı. Spor kompleksi projesinin Çorum'un belediyecilik anlayışında bir defada planlanmış en büyük yatırım projesi olduğunu vurgulayan Külcü, projenin yaklaşık 100 milyon TL'ye mal olacağının altını çizdi. Kompleksin yapılması noktasında 3 farklı

model bulunduğunu anlatan Başkan Külcü, "Bunların ön hazırlıkları tamamlandı. Kompleks projesi hayata geçtiğinde Mevcut 8 bin kişilik olan stadyumumuzun yerine 15 bin kişilik kapalı bir stadyum yapılacak. Ayrıca mevcut Spor Salonu'nun yerine 5 bin kişilik bir spor salonu yapacağız. Hemen stadyumun yanı başında olan Güreş Eğitim Merkezi'nin yerine de bir kamp merkezi yapacağız. Bu kamp merkezi, yaklaşık 150 öğrencinin rahatlıkla orada kalabileceği bir yapıda olacaktır. Bu tesislerin inşasına 2012 yılının ilk

yarısında başlayacağız. 500 gün içerisinde yeni stadyumun bitirilmesini hedefliyoruz" diye konuştu.

2012 yılı başlarında yeni terminalin yapımına başlayacaklarını açıklayan Başkan Külcü, yeni terminalin 55 bin metrekare alana sahip olacağını bildirdi. Çorum'a 35 bin metrekare alana sahip bir terminalinin yeteceği ifade edilirken kendilerinin bu alanı genişlettiklerini dile getiren Külcü, "Biz bunu şehrin geleceği açısında önemli gördüğümüz için 55 bin metrekare alanda kurmayı istedik ve bu şekilde de çalışmalarımız devam ediyor. Çünkü hac ve asker uğurlamaları gibi konularda terminalde yaşanan otopark

meselesi çekilmez oluyor. Ayrıca yeni terminalin giriş kapısının hemen yanında bir belediye benzinliği kuracağız. Bilindiği gibi Abide Kavşağı'nın bulunduğu yerdeki bize ait olan Belediye Benzinliği dava aşamasında. Mahkemenin lehimize karar vermesini bekliyoruz" dedi.

Belediyeciliği hiçbir zaman ticari kar güden bir kuruluş olarak görmediklerini ifade eden Başkan Külcü, "Belediye ticarethane değildir" dedi. Çorum Belediyesi'ni 23 milyon TL kamu borcu ile devraldıklarını ve bu borcun 17 milyon TL'sini ödediklerini belirten Başkan Külcü, kalan 6 milyon TL borcun İller Bankası'ndan gelen ödenekle kapanacağını ifade etti.

Toplantıda Saat Kulesi'nde yapılan çalışmalardan bahseden Başkan Külcü, Saat Kulesi'nde bundan sonra elle kurma işleminin sona ereceğini ifade etti. Saat Kulesi'nin yıllardır yapılmayan bakımına başladıklarını belirten Külcü, başlattıkları bakım çalışmalarında Saat Kulesi'nin yapısını bozmadan projeler hazırladıklarını vurguladı. Saat Kulesi'nin bakım çalışmalarında Vakıflar Genel Müdürlüğü'nden gelen bir görevlinin çalışmaları yürüttüğünü kaydeden Başkan Külcü, "Çorum'un simgesi olan Saat Kulesi'nde

rakamlarının silinerek okunamadığına ve saatinin durduğuna yönelik haberler yapıldı. Bu sorunları göz önüne aldığımızda Saat Kulesi'nin parçalarının eskimiş hatta pas tutmuş yerlerinin olduğunu gördük. Bu pas tutan yerleri çalışan ustalarımız iki günde söktüler. Bunlar ciddi bir bakımdan geçecek. Ayrıca Saat Kulesi'nin elle kurma işlemini de sona erdiriyoruz. Yapılacak bir değişiklikle dijital bir sistem kuracağız. Bundan sonra Saat Kulesi'nde durma gibi bir problem yaşanmayacak" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.