Hehel’den “Hemşireler Günü” Açıklaması

Hehel’den “Hemşireler Günü” Açıklaması

Samsun Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Opr. Dr. Dursun M. Mehel, "12 Mayıs Hemşireler Günü” dolayısıyla bir açıklama yaptı.Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Opr. Dr. Dursun M. Mehel, “Hemşi...

Samsun Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Opr. Dr. Dursun M. Mehel, "12 Mayıs Hemşireler Günü” dolayısıyla bir açıklama yaptı.

Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Opr. Dr. Dursun M. Mehel, “Hemşireler sağlık problemleri olan insanların bir tıbbi kuruluşa başvurmalarından, ayrılmalarına dek olan tüm süreçlerinde yanlarında olan; belki de o anlarda hastalara ailelerinden bile yakın olan sağlık çalışanlarıdır. Bu büyük bir sorumluluktur. Böyle büyük bir sorumluluğa ancak insan sevgisiyle dolu, özveri, sabır, hoşgörü kavramlarını içinde bulunduran bir yüreğe sahip olan insanlar sahip çıkabilir. Samsun Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri olarak ben 21 sağlık tesisimizde görev yapan ve bu sorumluluk bilincine sahip 1688 hemşireyle çalışmaktan gurur duyuyorum. Zor şartlarda, kimi zaman ailelerinden ayrı olarak fedakarca çalışan bu hemşirelerimiz, belki de hemşirelik mesleğinin tanımını yeniden yaparak, hemşireliğin niteliğini ve içeriğini yeniden belirlemekte, yeniden tanımlamaktadır. Bu nedenle Hemşirelik günümüzde artık yardımcı sağlık hizmeti tanımının çok ötesinde, sağlık hizmetinin en temel, asli ve olmazsa olmaz unsurlarından biri haline gelmiştir. Sağlık hizmetinin bu en temel ve asli unsurunu oluşturan, insan hayatının ve insana hizmet etmenin kutsallığına inanarak büyük bir sabır ve sevgiyle çalışıp, sağlık hizmetlerinin bugünlere gelmesinde büyük katkısı olan tüm hemşirelerimizin "Hemşireler Günü"nü tek tek kutluyor; bu ülkenin bir vatandaşı ve Samsun Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri olarak fedakar ve özverili hizmetlerinden dolayı şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.