‘Hemen Yaparız; İmkansız İse Biraz Zaman Alır’

‘Hemen Yaparız; İmkansız İse Biraz Zaman Alır’

İsabeyli Belediye Başkanı Bekir Kuvvet Erim, AK Parti’den Nazilli Belediye Başkan Aday Adaylığı’nı resmen açıkladı. Erim, aday adaylığı başvurusunu AK Parti Nazilli İlçe Başkanı Tacettin Pirinç’e teslim etti.

Toplantıya Tacettin Pirinç’in yanı sıra AK Parti Nazilli Kadın Kolları Başkanı Serpil Altunkaya da katılırken, yaptığı açıklamalarla parti içinde hedef tahtası olan Gençlik Kolları Başkanı Birkan Şen’in parti binasında olmaması dikkat çekti.

• TOPLANTININ YAPILACAĞI SALONA ALKIŞLAR ARASINDA GİRDİ

Parti binası önünde kabalık bir partili tarafından karşılanan Bekir Kuvvet Erim, yanında eşi Füsun Erim ile birlikte kendisine destek vermeye gelen partililerin tek-tek elini sıktı. AK Parti Nazilli İlçe Başkanı Tacettin Pirinç’in makamında bir süre bekleyen Bekir Kuvvet Erim daha sonra partililerin tezahüratları arasında toplantının yapılacağı salona girdi.

• ‘HİÇBİR ŞEY ESKİSİ GİBİ OLMAYACAK’

Türkiye’de gerçek belediyeciğin ‘AK Belediyecilik’ olduğuna vurgu yaparak konuşmasına başlayan Bekir Kuvvet Erim, “AK Belediyecilik, 1994 yılında önderimiz, gururumuz, Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan ile İstanbul’da başlamıştır. Yerel yönetimlerimiz, her alanda olduğu gibi Başbakanımızın, ‘Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak’ sloganı ile örtüşen, 3 Nisan 1930 yılında çıkarılan 1580 sayılı Belediye Kanunu tam 75 yıl sonra rafa kaldırılmış, yerini 3 Temmuz 2005 tarihli, 5393 sayılı Belediye Kanunu almıştır. Bu kanunla belediyelerimiz, vatandaşımızın hak ettiği demokratik, şeffaf ve çağdaş yönetim anlayışı ile yönetilmiştir. Bugüne geldiğimizde ise, Başbakanımız bununla yetinmemiş, kendisinin ve ekibinin engin tecrübesi ile oluşturulan, 6 Aralık 2012 tarihli 6360 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu yürürlüğe koymuştur. Bu kanun vatandaşımızı gerçekten hak ettiği hizmetlere, hızlı, etkin, verimli ve ekonomik bir şekilde ulaştıracak nitelikte, gelişmiş ülkeler dahil birçok ülkeye örnek olacak bir kanundur” dedi.

• ERİM: HATIR İÇİN BAŞKAN SEÇMEYİN

İsabeyli Belediye Başkanı Bekir Kuvvet Erim konuşmasını şöyle sürdürdü: “Söz konusu kanun ile Nazilli’ye şehir merkezinde hangi hizmetler veriliyor ise, nasıl fiziki ortamlar var ise benim İsabeylim’de, benim Aşağı Yakacık Köyü’mde, benim Aksu Köyü’mde aynısı olacak.  Alt ve üst yapıda, tarımda tarıma dayalı sanayileşmede, ulaşımda, kültür ve turizmde, düzenli şehirleşmede, istihdamda, eğitimde,  sporda,  kısacası çağdaş yaşamın gerekleri ne ise hepsi olacak. Ancak unutmamamız gereken bir konu var: İşi ehline vereceksin. Yazılı basında veya internet ortamında insan kaynakları siteleri veya ilanlarına baktığımızda ne kadar başarılı şirketler varsa, hepsi de en az dört beş yıl tecrübeli eleman arıyorlar. Siz de öyle yapın, hatta daha da ileri gidin, dört beş yıl değil on yıl tecrübelilerini iş başına getirin. Her işten anlayan, güvenilir, dürüst ve şeffaf olsun. En önemlisi hatır için başkan seçmeyin. Senin düğün, sünnet, cemiyetine gelebilir, cenaze törenine, doğumuna gidebilir. Ama sizler için, çocuklarınız için, yaşlılarınız için kısacası bu memleketin geleceği için neler yapıyor ona bakın. Yetkiyi ehil kişilere verin ki, Başbakanımızın Büyükşehir Kanunu ile sağladığı gerçekten olağan dışı imkanlar boşa gitmesin, çarçur olmasın. 2023 vizyonu için hatta 2071 vizyonu için yatırıma dönüşsün, modern, çağdaş şehirlerimiz ve köylerimiz olsun, işsizliğin köküne kibrit suyu dökelim. 5393 Sayılı Yasa’da da vardı. Çok işimize yaradı. Ama Büyükşehir Yasası ile belediyeler tarım ve tarıma dayalı sanayi tesisleri kurabilecek. Kısacası bölgelerin kalkınması için ne gerekiyorsa yapabilecek”

• ‘USTALIK DÖNEMİMDE NAZİLLİ’Yİ İSTİYORUM’

Belediyelerin bankalardan sonra sıcak paranın en çok bulunduğu kurumlar olduğunu hatırlatan Bekir Kuvvet Erim, “Nazilli parayı iyi yönetirseniz, çok iyi işler yapabilirsiniz. Zira her ay merkezi bütçeden gelen ile birlikte Nazilli Belediyesi’ne ortalama 7 milyon lira giriyor. Buna proje karşılığı hibe, kredi, fon gibi kaynaklar da eklenince, doğru projeler ile her alanda Nazilli’yi çağdaş, yaşanacak bir kent yaparsınız. Başbakanımızın izinde, İsabeyli’de çıraklık ve kalfalık dönemlerini her alanda sayısız eserler bırakarak geçirmiş bir kardeşiniz sizden ustalık döneminde Nazilli’yi istiyor. On yıl boyunca, ‘oduncunun gözü odunda olur misali’ yurt içinde ve yurt dışında, Amerika’dan, Çin’e kadar ayrıca Avrupa ve Orta Doğu’nun bazı ülkelerini kapsayan seyahatlerimde hep gözüm yollarda, otoparklarda, parklarda, konutlarda, kültürel ve sosyal tesislerde, fabrikalarda, spor tesislerinde oldu. Kısacası belediyecik ile ilgili her konuda araştırma yapma fırsatı buldum. On yıl boyunca, yatırım ve projelerin finansmanı nereden temin edilecek, hangi bakanlık, hangi yurt içi veya yurtdışı kurum hangi projenin ne kadarını karşılayacak gibi konularda ciddi tecrübeler edindim. İsabeyli’de neler yaptığımızı hepiniz biliyorsunuz. Eğer 30 Mart 2014’te bana görev verilirse, emin olunuz ki kısa zamanda, kısa zaman derken ayları, yılları kastetmiyorum, birkaç haftadan itibaren Nazilli’de çağdaş, yaşanabilir ve örnek bir kent için makro düzeyde nelerin değiştiğini hepiniz göreceksiniz. Sözlerimi adeta benim hizmet felsefem ile örtüşen bir slogan ile bitirmek istiyorum: Zoru hemen yaparız, imkansız ise biraz zaman alır” ifadelerini kullandı.

foto-galeri-007.gif

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum