Hemşirelerden Şiddete Tepki

Hemşirelerden Şiddete Tepki

Aydın’da bir grup sağlık çalışanı, görevli hemşirelerin bir hasta yakını tarafından bıçakla tehdit edilmesine tepki gösterdi.

Aydın Devlet Hastanesi’nde dün meydana gelen olayda, bir hasta yakınının yoğun bakım ünitesi önünde görevli hemşireleri bıçakla tehdit etmesi üzerine bugün bir grup sağlık çalışanı yaşanan şiddeti protesto etti. Aydın Devlet Hastanesi önünde gerçekleşen eyleme Türkiye Kamu-Sen Aydın İl Temsilcisi Rıdvan Naci Devli, Türk Sağlık-Sen Aydın Şube Başkanı Ahmet Bozkurt ve sağlık çalışanları katıldı. Yaşanan şiddet olayına tepki gösteren sağlık çalışanları, alkışlı protesto ile sağlıkta artan şiddete dikkat çekti.

Görevli hemşireleri tehdit edilmesinin kabul edilemez olduğuna işaret eden Ahmet Bozkurt, “Bir hasta yakını görevlilerimizden olur olmaz isteklerde bulunmuş, reddedilince de kantinden bıçak alarak yoğun bakım servisinde hemşireleri tehdit etmiştir. Hemşireler kendilerini camekanlı bölmeye kilitleyerek korumuşlardır. Bu bir güvenlik zafiyetidir. Bu sefer ucuz atlatılan bu olayın bir defa ki sefere nasıl sonuçlanacağını kestiremiyoruz. Kendileri için bir gecede kanun çıkaran siyasetçilerin, meclis araştırma komisyonunda bekleyen 66 maddelik şiddeti önleme tedbirlerini görmezden gelmemelerini istiyoruz. Popülist politikalardan vazgeçin” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.