Her şey değişti, değişmeyen tek şey Nazillispor

Her şey değişti, değişmeyen tek şey Nazillispor

Nazillispor olarak yine hüsranla geçen bir sezonu geride bırakıyoruz. Bu takımı sevenler olarak bir türlü gelmeyen istikrar, sürekli değişen kadrolar görmekten sıkıldık, bıktık, isyan ediyoruz...

Sezon başında Cüneyt hoca ile yola çıktık. Kağıt üzerinde kötü transferlerde yapmadık fakat oyunculara verdiğimiz fahiş rakamlar ve hali hazırda bir teknik adam ile yola devam eden bir takım onun istediği yalnızca 1 oyuncuyu kadrosuna katınca tekerlek yolun başında patladı. Özellikle Aydın bölgesi takımlarının genelini incelediğimizde hemen hemen her takımda aynı sorunları görüyoruz. Hocalar takımı yönetmek için başa getiriliyor ancak oyuncuları yönetimler alıyor teknik adam sadece düzenleyici konumuna geçiyor. Böyle de olunca içinde bulunan durum çıkmazlara gebe oluyor.

Profesyonelce yönetilmiyoruz

Futbolda en önemli unsur takım olarak profesyonelce yönetilmekten geçmektedir. Biz ise tamamen profesyonellikten uzak bir şekilde yönetiliyoruz. Belediye Başkanımız ve Nazillispor Onursal Başkanımız Haluk Alıcık’a, yöneticimiz Özgen Türker’e gebe bir takım olduğumuz sürece, para kaynağımız olmadığı sürece bunu yaşamaya devam edeceğiz. Hatta bir belediye başkanı değişikliğinde futbolu sevmeyen ya da önem vermeyen biri geldiğinde Nazillispor ne durumlara düşer insanı düşündürmüyor değil. Çünkü Nazillispor ’un bir geliri yok üstüne üstlük kulübün Basın Sözcüsü Özgen Türker’e 1,5 milyon TL borcu var. Türker parasını istese bu takım bu parayı nasıl ödeyecek. Yani bir kurum kişilere bağlı olarak yoluna devam ediyor. Nazillispor kişilere bağlı olarak yaşadıkça bu düzen asla değişmeyecek. Çünkü kulübe maddi destekte bulunan kişiler elbette kendi istediklerinin yapılmasını dikte edecek. Kendi istediği hocayla çalışmak isteyecek. Bu durum devam ettikçe profesyonel düşünceden uzak olacağız.

Menajerlerden kurtulmalıyız

Menajerlerin transferi yönettiği değil squat sistemiyle kendi beğendiğimiz oyuncular almalıyız. Oyunculara vereceğimiz yüksek ücretler yerine altyapıya kazandırılacak değerli hocalara, oluşturulacak profesyonel bir futbolcu izleme ekibine para versek bundan daha iyi transferler yapacağımızdan eminim. Her sene 15 oyuncu gönderip, 15 oyuncu almakla bu düzen yürümez. Menajerlerin tavsiyeleriyle hareket ettikçe başarıdan uzak kalacağız. Örnek alınacak kulüpler var. Altınordu’yu örnek alın. Onlar gibi olamayacak olsak da onları örnek alın. İnanın bir şey kaybetmezsiniz. Tesis sorunumuz var mı? Hayır. İmkanlarımız var. Kimsede olmayan tesislere sahibiz ama bir şeyleri değiştirmek için çaba gösterin. İnsanları Nazillispor’a küstürdünüz. Bunu yapmayın. Biraz ‘Sizin yolunuz yanlış, bu düzenle gitmez’ diyen insanları dinleyin. Ne kaybedersiniz? Para mı koltuk mu? Bence hiçbir şey kaybetmezsiniz. 

HABER: ENGİN KOCAMAN

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.