Hikmet Karaman ile Kweuke arasında gerginlik

Hikmet Karaman ile Kweuke arasında gerginlik

Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Hikmet Karaman ile oyuncusu Leony Kweuke, Gençlerbirliği deplasmanında oynanan karşılaşmada tartıştı.

Ankara'da Gençlerbirliği ile Çaykur Rizespor arasında oynanan Spor Toto Süper Lig mücadelesine Hikmet Karaman ile Kamerunlu oyuncu Kweuke arasında yaşanan tartışma damga vurdu. Rizespor, karşılaşmada 2-1 gerideyken 87. dakikada kazanılan penaltıyı Kweuke kullanmak istedi. Golcü oyuncu, Sercan'ın elinden topu alarak penaltı noktasının arkasına geçti ve penaltıyı gole çevirdi. Tüm bunlar yaşanırken Hikmet Karaman ise penaltıyı Sercan'ın kullanması için kenardan talimat verdi. Tecrübeli teknik adamın bu talimatlarına rağmen Kweuke penaltıyı kullanarak, gole çevirdi. Golden sonra saha kenarındaki Hikmet Karaman'a bağırarak tepkiler gösteren ve takım arkadaşları tarafından güçlükle sakinleştirilen Kweuke, 90+2. dakikada takımının galibiyet golünü attıktan sonra gözyaşlarını tutamayarak tribünlere koştu.

"BENİ KANDIRAMAZLAR"
Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Hikmet Karaman, maçın ardından yapılan basın toplantısında konuyla ilgili olarak, “Özellikle oyuna giren oyuncular takıma iyi katkı sağladı. Penaltıcımız Deniz. Geçen sene de buna benzer bir olay yaşadık. Orada da Deniz atacaktı Leony topu aldı attı ve kaçırdı. Bugün Leony’nin yaptığı hareket takım adına iyi bir hareket değil. Biz bir takımız ve takım halinde hareket etmemiz gerekiyor. Özellikle yabancılar Türkiye’ye geldiği zaman bu ülkede para kazanıyorlar ve 3 ay sonra kafalarına göre hareket etmeye başlıyorlar. Bunun asıl sebebi bizler, kulüplerdir.

Yurtdışında kulüplere baktığınız zaman inanılmaz bir performans var. Türkiye’den Avrupa’ya giden oyuncuları görüyorsunuz. Koşmadığı zaman, oyun disiplinine uymadığı zaman ilk olarak oyundan alınan onlar. Dolayısıyla takım disiplinini sağlamayan ekipler bir maç kazanabilir ama geride 33 hafta daha var. Orada penaltıyı alan Sercan var veya daha önce boş pozisyonda pas bekleyenler var.

Seyirciye gideceğim, seyirciyi kandıracağım. Beni kandıramazlar. Rizespor 2 senedir küme düşmeye oynuyor. Bir oyuncuya bağlı bir takım olmaz. Böyle olduğu zaman kümeden düşüyorsun. Takım olmak önemlidir. Takım olmakta takımı karakterli oyunculardan kurmak, profesyonelce mücadele eden oyunculardan kurmak ve herkesin haddini bilmesi gerektiğini de göstermekten gelir. Mutlaka bu konuyu değerlendireceğim. Aynı zaman da antrenörlük dersi olan bir konudur” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.