Hikmet Saatçi: "Bu seçimde devletle yarıştık"

Hikmet Saatçi: "Bu seçimde devletle yarıştık"

CHP Aydın İl Başkanı Hikmet Saatçı, 1 Kasım Genel Seçimleriyle ilgili yaptığı değerlendirmede, “Aydın’da 6 bin oy arttırarak başarı sağladık, fakat AK Parti ile eşit şartlarda yarışmadığımız için bir milletvekilimizi kaybettik” dedi.

1 Kasım Genel Seçimleri'nde, 7 Haziran'a göre Aydın’da oylarını daha da artırdıklarını belirten CHP Aydın İl Başkanı Hikmet Saatçı, bir milletvekili kaybettikleri için üzgün olduklarını söyledi. Saatçı, seçimle ilgili yaptığı değerlendirmede, "Bu seçimlerde sadece AK Parti ile yarışmadık. Devletle de yarıştık. AK Parti’nin bu seçimlerde oylarını artırmasındaki en önemli sebeplerden birisi de Cumhurbaşkanı’nın vaatleri olmuştur. Maddi ve manevi açıdan AK Parti ile aynı şartlar altında değildik. Buna rağmen Aydın’da 6 bin oy artırarak başarı sağladık. Fakat arttırdığımız bu oy Mehmet Fatih Atay’ı meclise göndermeye yetmedi” dedi.

“MHP ve HDP HALKIN MESAJINI ALGILAYAMADI”

"7 Haziran sonrasında halkın vermiş olduğu mesajı biz CHP olarak anladık ve gereğini yaptık" diyen CHP Aydın İl Başkanı Saatçı, açıklamalarına şu ifadelerle devam etti:

“Aydın’da artırmış olduğumuz oy bunun göstergesidir. Fakat MHP ve HDP verilmek istenen bu mesajı anlayamadı. Halk tepki olarak böyle bir sonucu uygun gördü. Aydın’da AK Parti’nin milletvekili sayısını yükseltmesi CHP’nin başarısızlığı değildir. MHP ve HDP’nin başarısızlığıdır. MHP’nin kaybettiği oylar AK Parti’ye gitti ve AK Parti milletvekili sayısını artırdı.

Bugünden itibaren biz CHP olarak önümüze bakacağız. Hatalarımız varsa değerlendirmesini yapacağız ve önümüzdeki seçimler için gerekli çalışmalara başlayacağız. Aydın’da artan oyumuzu daha da artırmak adına elimizden gelen her şeyi yapacağız.” 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.