Hocalı Soykırımı Aydın’da anıldı

Hocalı Soykırımı Aydın’da anıldı

Aydın Türk Ocağı ve Aydın Ülkü Ocakları’nın ortaklaşan düzenlediği Hocalı Soykırımını anma programı geniş bir katılımla gerçekleşti.

Aydın Kültür Merkezi’nde gerçekleşen anma programı öncesi Hocalı Soykırımına ait fotoğraflar kültür merkezinin girişinde sergilendi. Konferans Türk tarihinin bütün kahramanları Atatürk, Başbuğ Alpaslan Türkeş, Hocalı Şehitleri ve Ege Üniversitesinde katledilen Ülkücü şehit Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun ruhuna saygı duruşu arkasından İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.

Konferansta konuşan Aydın Ülkü Ocağı Başkanı Mustafa Karaca, “25 Şubatı 26 Şubata bağlayan gece Rus birliklerinin rehberliği ve desteğinde Ermeni asker ve milisleri Hocalı’yı haritadan silerek, 613 kişiyi öldürdüler. Kadın erkek, genç yaşlı, hasta bebek demeksizin Hocalı’da Türkleri öldürdüler. Hocalı’da hayatlarını kaybedenlerin ölüm şekilleri korkunçtur. Bugün Azerbaycan henüz Hocali faciasını uluslararası çapta tanıtamamıştır. Bu yaşananlara BM, AB gibi uluslararası kuruluşlar gereken özeni göstermemişlerdir. Hocalı’da yaşananlar, uluslararası kamuoyunun suç olarak kabul ettiği soykırım ve insanlığa karşı işlenmiş suçlar kapsamındaki tanımlamalarla örtüşmektedir. Uluslararası kabul edilmiş belgelere göre bir soykırımdır. Bu soykırımı Ermeniler, Rusların rehberliğinde gerçekleştirmişlerdir” dedi.

Hocalı Soykırımının üzerinden 23 yıl geçmesine rağmen Azerbaycan hükümetinin hala suçluları uluslararası mahkemeye vermediğine işaret eden Aydın Türk Ocağı Başkanı Eyüp Doyuran ise, “Sadece her sene Hocalı soykırımı yıldönümlerinde dünyanın çeşitli yerlerinde düzenlen sergilerle, toplantılarla, kınamalarla yetiniyor. Bu soykırımda Rusların parmağının olduğunu dile getiremiyorlar.Dünyada yaşayan bütün Türkler kardeştir. Kardeşlerimize sahip çıkalım. Dünyada bazı ülkeler meclislerinde Hocalı’da yaşananları soykırım olarak kabul etmişlerdir. Azerbaycan, Meksika, Kolombiya, Çek Cumhuriyeti, Macaristan, Pakistan, Bosna -Hersek, Peru Hocalı’da yaşananları soykırım olarak kabul etmesine rağmen Türkiye maalesef duyarsız kalmıştır. Türkiye Cumhuriyeti Devletimizin de, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin de bu katliamı Ermenilerin Müslüman Türklere yaptığı soykırım olarak tanımasını istiyoruz” şeklinde konuştu.

Anma programına konuşmacı olarak katılan Tarihçi Prof. Dr. Enver Konukçu da, Hocalı Soykırımı hakkında bilgiler aktardı.

Hocalı Soykırımı Aydın’da anıldı

Hocalı Soykırımı Aydın’da anıldı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.