Hortum Didim Sanayi Sitesi'ni vurdu

Hortum Didim Sanayi Sitesi'ni vurdu

Aydın'ın Didim ilçesinde dün gece yaşanan hortum, 75. Yıl Sanayi Sitesi'ndeki bazı dükkanları yıkıp geçti. İşyerlerinin çatıları uçuran hortum, elektrik tellerini kopardı, ağaçları yerlerinden söktü.

Didim’de dün gece başlayan yağışın ardından geç saatlerde yaşanan hortum, 75.Yıl Sanayi Sitesini vurdu. Sanayi sitesindeki bazı dükkanların ciddi şekilde zarar gördüğü hortum nedeniyle bazı dükkanların çatıları metrelerce uzağa fırlayar diğer dükanlara zarar verdi. Yüksek gelirim hatlarının kopmasına neden olan hortum, bazı ağaçları da yerlerinden söktü. Hortumun sanayi sitesinde neden olduğu yıkımın boyutu sabah saatlerine ortaya çıktı. Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay, Didim Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkan Yardımcısı Metin Destici ve Didim Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali İhsan Kubaliç sanayi sitesinde incelemelerde bulunarak 75. Yıl Sanayi Sitesi Derneği Başkanı Mehmet Şahin ve iş yeri zarar gören esnaflardan bilgi aldı.

Hortum nedeniyle 4 iş yerinde çok büyük hasar oluştuğunu belirten 75. Yıl Sanayi Sitesi Derneği Başkanı Mehmet Şahin, "Hortumdan birçok iş yeri etkilendi ancak 4 tanesinde hasar büyük. Eğer gündüz olsaydı can kaybı olabilirdi. Esnaf arkadaşlarımız için burada toplandık. Hep beraber bunu aşacağız. Yağmurlar gelmeden sorunları çözmeye çalışacağız. Can kaybı yaşanmadı, önemli olan bu. Elimizden gelen kadar yardımcı olacağız” dedi.

CAN KAYBI OLMAMASINA SEVİNDİLER

Didim Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali İhsan Kubaliç de, “Allah’tan gelen çekilir. Biz Didim Kooperatif olarak her zaman olduğu gibi esnafın yanından olduk. Buraya geçmiş olsuna geldik. Yapılan çalışmalara bakıyoruz. Bizler ne yapabiliriz onu görüşeceğiz” dedi.

Didim Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkan Yardımcısı Metin Destici ise, esnafın mağduriyeti giderilmesi noktasında çalışmalara başlattıklarını belirterek, “Çok üzgünüz. Mağduriyetin giderilmesi noktasında ne yapılması gerekiyorsa yapacağız. Bunların üstesinden geliriz. Bu işi çözeceğiz. Can kaybı yok. Allah başka keder vermesin” diye konuştu.

Didim Belediyesi olarak hasar tespit çalışmalarına başladıklarını kaydeden Başkan Deniz Atabay da, şöyle konuştu: "Olacak bu tip doğal olayların önüne geçilmiyor. Sevincimiz can kaybı olmaması, ziyaretler ediyoruz. Geri kalanları el birliğiyle bir şekilde düzelteceğiz ve yanlarında olacağız” dedi.

Hortumun ardından sanayi sitesinde zarar gören dükkanlarda tadilat çalışmalarına başladı. AYDEM görevlileri kopan yüksek gerilim hattının yenilenerek, iş yerine enerji verilebilmesi amacıyla onarıma faaliyetlerini hızlandırdı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.