Hükümetin kurulmasını istediler

Hükümetin kurulmasını istediler

Aydınlı Sivil Toplum Örgütleri, Ankara’da düzenlen “Teröre Karşı Sivil İnisiyatif” programına destek oldu. Programa katılanlar arasında yer alan AYESOB Başkanı Selahittin Çetindoğan, “Bu ülkeyi kaosa sürüklemenin hiçbir anlamı yok” dedi.

Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AYESOB) Başkanı Selahittin Çetindoğan ile birlikte, birliğe bağlı meslek odaları başkanları, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) öncülüğünde düzenlenen programa katıldı. Başbakan Ahmet Davutoğlu ile birlikte Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli ve Gıda Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker ile buluşan meslek konfederasyonları ve sendikalar, teröre karşı gerekli önlemlerin alınmasını ve bir an önce hükümetin kurulmasını istedi.

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun açılış konuşmasının ardından, Sivil Toplum Örgütü (STÖ) temsilcileri taleplerini dile getiren ortak açıklama metni okudular. Açıklamalarda terör eylemlerinden büyük üzüntü duyulduğu belirtilerek, siyaset yapmanın yolunun sandıktan geçtiğine vurgu yapıldı. “Teröre Karşı Sivil İnisiyatif” programına destek veren Aydın STÖ Temsilcileri adına konuşan AYESOB Başkanı Selahittin Çetindoğan, toplantının verimli ve amacına uygun olarak geçtiğini ifade etti. Çetindoğan, “Terörü lanetlemek ve çözümleri ve piyasalara olan etkilerinin görüşüldüğü toplantıya, 8 ayrı STÖ destek oldu. 81 ildeki temsilcilerin katıldığı programa Aydın’dan bizler katıldık” dedi.

“İKTİDARSIZLIK ÜLKEYİ BAŞKA BİR YERLERE GÖTÜRMEYE BAŞLADI”

“Değerlendirmesini bilirsek bu ülke herkese yeter” diyen Çetindoğan, şunları söyledi:

‘’Ülkemizde tek bir bayrak altında yaşamaya çalışıyoruz. Yıllardır yaşanan terör sorununu ne olduğunu anlam vermek mümkün değil. Bu ülkeyi kaosa sürüklemenin hiçbir anlamı yok. Bu ülke dört bir tarafıyla bizim ülkemiz. Hala daha neyin paylaşılamadığını anlamış değilim. Bir an önce terörün bitirilmesi ve demokratik yapının oturtulması gerekir yoksa bu ülkeye yazık olur. Türkiye’nin demokrasi olgusuna inanarak demokratik bir yarış yapıldı ve halkın teveccühü sandıktan bu şekilde çıktı. O çizgi senin bu çizgi benim anlayışı çok yanlış. Hepimiz hükümetin bir an önce kurulması bekliyoruz. İktidarsızlık ülkeyi başka bir yerlere götürmeye başladı. Yaşanan kaosun önlenebilmesi için siyasetçilerin bir an önce akıllarını başlarına almaları gerekiyor.” 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.