Hükümlülerden Okullara Yarıyıl Bakımı!

Hükümlülerden Okullara Yarıyıl Bakımı!

Nazilli'de, Adalet ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokol çerçevesinde denetim serbestlikten yaralanan hükümlüler okulların temizlik, bakım onarım ve boya işlerini yapmaya başladı.

Nazilli Denetimli Serbestlik Müdürlüğü, Asımın Nesli Anadolu İmam Hatip Lisesinde denetimli serbestlikten yaralanan hükümlüler için iki bakanlık arasında imzalanan protokolü uyguladı. Adalet Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokol çerçevesinde 15 hükümlü, kamu hizmeti cezalarının infazı kapsamında yarıyıl tatilinde okullarda tadilat ve boya işlerini yapacak. Hükümlüler Nazilli Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Akif Dönertaş, Cumhuriyet Savcısı Aliye Bir, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hıdır Dağaşan ve Okul Müdürü Bünyamin Aras'ın katıldığı etkinlikte okulun duvarlarını boyayarak, spor salonunu temizledi.

HÜKÜMLÜLER TOPLUMA KAZANDIRILIYOR
Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Akif Dönertaş, denetimli serbestlik çalışmalarının temel gayesinin kamuda belli bir bütçe ayrılarak yapılması gereken işlerin hükümlüler tarafından yapılarak onların topluma kazandırması olduğunu ifade etti. Nazilli'nin eğitim şehri olduğunu dile getiren Dönertaş, "Protokolü yapılan bu çalışma kapsamında Nazilli Cumhuriyet Başsavcılığı ve Nazilli Denetimli Serbestlik Müdürlüğü olarak Nazilli'nin eğitimine katkı sağlamaya çalışıyoruz. Bu bakımdan hükümlülerimiz, toplum hizmetine katkı sağlıyor ve ıslah edilerek topluma kazandırılıyor" dedi. Aynı çalışmanın 2017 yılında 3 okulda 9 hükümlüyle, 2018 yaz tatilinde 8 okulda 31 hükümlüyle yapıldığını söyleyen Dönertaş, "Okul idaresi bizden ne talep ediyorsa onu karşılamaya çalışıyoruz. Bugün Asımın Nesli Anadolu İmam Hatip Lisesi sınıflarında ve spor salonunda çalışmalarımız yapılıyor. Bu çalışmalarımız 4 okulda daha devam edecek" diyerek öğrenci ve veliler açısından endişe teşkil edecek bir durumun olmadığını aktardı.

HÜKÜMLÜLER NEZAKET EĞİTİMİNDEN GEÇİYOR
çalışmalar sadece okullarla sınırlı kalmadığını kütüphane ve kaymakamlık binalarında da yapıldığını belirten Cumhuriyet Başsavcısı, "Toplam 7 ilçeden sorumluyuz. Buna benzer çalışmalarımız Karacasu, Kuyucak, Buharkent, Bozdoğan, Yenipazar ve Sultanhisar'da da devam ediyor. Bize bildirilen hizmetleri elimizdeki imkanlar doğrultusunda yapıyoruz. Hükümlüler becerilerine göre seçiliyor. Yeterliliklerine göre kanalize ederek bulundukları yerde ikili ilişkilerde dikkat etmeleri hususunda bilgilendirmeler yapıyoruz. Şimdiye kadarki çalışmalarda hiçbir sorun yaşamadık"dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Hıdır Dağaşan da "Etkinliğe katılmaktan dolayı mutluyuz. Başsavcımız eğitime gönül veren biri. Bu protokol kapsamında onların yanında olmaktan dolayı gururluyuz. Bizim amacımızda yavrularımızın daha temiz bir ortamda eğitim görmesi. Denetimli Serbestlik Kurumuyla istişarelerimizle belirledik bu okullarımızı. Aciliyet taşıyan okullarımıza öncelik verdik" dedi.

img_20190121_105300.jpg

img_20190121_105506.jpg

img_20190121_105701.jpg

img_20190121_105715.jpg

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.