Hünerli Eller Eski Eşyaları Yeniye Dönüştürdü

Hünerli Eller Eski Eşyaları Yeniye Dönüştürdü

Düzce Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ahşap süsleme ve seramik boyama kursu öğrencileri eskiyi yeniye dönüştürdükleri sergileriyle beğeni topladılar. Sergideki bütün ürünler büyük ilgi gördü.Düzce Beled...

Düzce Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ahşap süsleme ve seramik boyama kursu öğrencileri eskiyi yeniye dönüştürdükleri sergileriyle beğeni topladılar. Sergideki bütün ürünler büyük ilgi gördü.

Düzce Belediyesi Sergi Salonunda gerçekleştirilen etkinliğin açılışını İl Kültür ve Turizm Müdürü Özcan Budak yaptı. Sergiye kursiyer yakınlarının yanı sıra sanatseverler ve vatandaşlar katıldı.

Halk Eğitim Merkezi Müdür Vekili Hamza Mesut Öztürk, 24 kursiyerin eserlerinin yer aldığı serginin iki gün (9-10 Haziran) açık kalacağını dile getirerek “Geçtiğimiz hafta Anıtpark’ta genel sergimizi yaptık. Bu etkinliğimizde de el sanatları alanında açtığımız ahşap süsleme ve seramik boyama kursu öğrencilerinin hazırladığı ürünleri sergiledik. İki dönemdir devam ediyor. 24 kursiyerimiz eserlerini sergiliyor. Sergimiz 2 gün açık kalacak” dedi.

Kurs öğretmeni Fikriye Aycan ise ürünlerin satışı için firmalarla anlaşma yaptıklarını, böylece kursiyerlerin bütçelerine katkı sağlamayı amaçladıklarını belirterek “6 ay boyunca arkadaşlarımızla eskiyi yeniye çevirmek için mücadele ettik. Her ürünümüzün kendine göre bir hikayesi var. Satışa yönelik ürünlerimiz de var. Bazı firmalarla anlaşma yaptık. Biz yapacağız onlar satacaklar. Amacımız kişilerin bütçesine katkıda bulunmak” diye konuştu.

Sergide bulunan süs su kabakları ile ilgili Aycan şöyle konuştu: “Su kabaklarının içlerini boşalttık. Üstlerini boyadık ve onları avize haline getirdik. Turistik bölgelerde bu ürünler çok tercih ediliyor. Müthiş bir ilgi var. Su kabakları turizme hitap eden bir ürün. Bunları satabilirsek adımızı duyurabiliriz. Biz el sanatları eğitim merkezindeki ürünler, orada yapılan el işçiliği el oymacılığını da ürünlerimizin içine kattık. Modernize ettik. Bunların hepsi birer katkıdır.”

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.