Hüsniye Erdoğan Baba Ocağında Seçim Çalışması Yaptı

Hüsniye Erdoğan Baba Ocağında Seçim Çalışması Yaptı

AK Parti Konya Milletvekili Adayı Dr. Hüsniye Erdoğan, baba ocağını ziyaret ederek, hemşehrilerinden destek istedi.AK Parti Konya İl Başkanlığı Seçim Koordinasyon Merkezi (SKM) tarafından hazırlanan i...

AK Parti Konya Milletvekili Adayı Dr. Hüsniye Erdoğan, baba ocağını ziyaret ederek, hemşehrilerinden destek istedi.

AK Parti Konya İl Başkanlığı Seçim Koordinasyon Merkezi (SKM) tarafından hazırlanan ilçe ziyaretleri tüm hızıyla devam ediyor. Bu kapsamda AK Parti Konya Milletvekili Adayı Dr. Hüsniye Erdoğan, memleketi Sarayönü’nde seçim çalışması yaptı. Seçim çalışmalarına Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak’ı makamında ziyaret ederek başlayan Erdoğan, ardından Kültür Sanat ve Öğrencilere Yardım Derneği tarafından belediye düğün salonunda düzenlenen kermese katıldı. Daha sonra hayırseverlerin katkısıyla yapımına başlanan yatılı kız imam hatip ortaokulu, lise ve yurt inşaatını inceleyen Erdoğan, Karatepe Mahallesi’ndeki baba ocağını da ziyaret etti. Burada hemşehrileriyle sohbet ederek hasret gideren Erdoğan, gördüğü ilgi karşısında gözyaşlarına hakim olamadı. Erdoğan’ın Sarayönü’ndeki son durağı da Yenicekaya Mahallesi’nde gerçekleştirilen şükür duası programı oldu. Sarayönü’ndeki seçim çalışmalarında Erdoğan’a AK Parti Konya İl Yönetim Kurulu Üyesi Vesile Esra Aldur, Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, AK Parti İlçe Başkanı Rıza Demir, Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Mevlüt Göksu, Sarayönü Belediye Meclis Üyesi Mustafa Külahlı, ilçe yönetim kurulu üyeleri ve partililer eşlik etti.

“O YASAKÇI ZİHNİYETE GERİ DÖNMEK İSTEMİYORUZ”

Sarayönü’nde hemşerilerine seslenen Erdoğan, özellikle de üniversite dönemlerinde inancından dolayı yaşadığı sıkıntılara dikkat çekerek, bugün gelinen noktayı şu sözlerle özetledi:

“Bildiğiniz gibi ben bir doktorum. Lise tahsilimi İmam Hatip’te tamamladıktan sonra Tıp Fakültesi’ni kazandım. Ama ne yazık ki başörtülü olduğum için tahsilim sırasında çok büyük sıkıntılar yaşattılar. İlk 4 ayımda her türlü disiplin cezasını gördüm. Doktorluğa başladım yine inancımı yaşamama müsaade etmediler. Doktor açığı olmasına rağmen bize etmedikleri eziyet kalmadı. Ama bugün başörtümle siz değerli hemşehrilerimi temsil etmek için AK Parti’den aday oldum. Geçmişte üvey evlat muamelesi gören bizler artık ülkenin asli unsurları olduk. Bundan böyle o yasakçı zihniyete geri dönmek istemiyoruz. İnancı ne olursa olsun herkes için yaşanılabilir bir ülke olmamız AK Parti iktidarına bağlı. Gelin siz de bizimle birlik olun, bizi bu davada yalnız bırakmayın.”

“ÇÖZÜM SÜRECİNE SAHİP ÇIKMAMIZ GEREKİYOR”

Çözüm sürecinin önemine işaret ederek sözlerini sürdüren AK Parti Konya Milletvekili Adayı Dr. Erdoğan, “Bildiğiniz gibi bu ülkede yaşanan farklı etnik kökene sahip birçok vatandaşımız için önem arz eden bir mesele üzerinde çalışmalar yapılıyor. Adına çözüm süreci denilen bu konuyla ilgili çok hassasız. Ben uzun yıllar Van’da doktorluk yaptım. Çok güzel insanlar tanıdım. Oradaki insanlar bir siyasi partiye oy verilmesi yönünde baskı altında tutuluyordu. Ben yakın şahidim. Bu topraklarda yaşayan insanların birbirine düşman olması imkansız. Barış istemeyenlere karşı tekrar kardeşliğimizi göstermemiz ve çözüm sürecine sahip çıkmamız gerekiyor. Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu’nun önderliğinde inşallah artık silahlar değil, insanlar konuşacak. Sevgi ve kardeşlik hakim olacak” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.