Huzurevinde Anneler Günü Kutlandı

Huzurevinde Anneler Günü Kutlandı

Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Anneler Günü’nde gözleri kapıda çocuklarını ve yakınlarını bekleyen huzurevi sakinlerini yalnız bırakmadı. Güngörmüş annelerin ellerini öperek Anneler Günü’nü kut...

Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Anneler Günü’nde gözleri kapıda çocuklarını ve yakınlarını bekleyen huzurevi sakinlerini yalnız bırakmadı. Güngörmüş annelerin ellerini öperek Anneler Günü’nü kutlayan Başkan Ak, "Onlar bizim hayır kapımız, onların duasını almak önemli. Annelerimizin kıymetini bilelim. Onların büyük bir nimet olduğunu idrak edelim" dedi.

Keçiören Belediyesi Huzurevi’nde yapılan Anneler Günü kutlaması güngörmüş büyüklere keyifli anlar yaşattı. Belediye konservatuarının ses ve saz sanatçıları, söyledikleri birbirinden güzel türküler ile huzurevi sakinlerine moral verdiler. Türkülerle kimi zaman duygulanan, kimi zaman coşan güngörmüşler, hareketli oyun havaları eşliğinde dans ederek stres de attılar. Huzurevinde kalan annelerin ellerini öperek Anneler Günü’nü kutlayan Belediye Başkanı Mustafa Ak, ikinci baharını yaşayan güngörmüş büyükleriyle sohbet edip, bir isteklerinin olup olmadığını sordu. Tek tek ilgilendiği annelere hediyeler de veren Başkan Ak, "Bütün annelerimizin Anneler Günü’nü kutluyorum. Onlar bizim hayır kapımız, onların duasını almak önemli. Annelerimizin kıymetini bilelim. Onların büyük bir nimet olduğunu idrak edelim. Buraya sık sık gelerek anne ve babalarımızın evlat özlemini gidermeye çalışıyoruz. Biz kendilerinin evladı olduğumuzu söylüyoruz, ama hiçbir şey gerçek evladın yerini tutmuyor. Bizim kültürümüzde geniş aile kavramı vardır. Bütün evlatların anne babalarına evlerinde bakmalarını diliyorum. Çünkü onlar cennetin anahtarıdır" diye konuştu.

87 yaşındaki huzurevi sakini Hatice Yıldız, "Bize verdiğiniz hediyedense siz bizim için daha değerlisiniz. Bizi hiçbir zaman yalnız bırakmıyorsunuz. Allah sizden razı olsun, uzun ömür versin" derken, Başkan Ak da, "Hepiniz benim annemsiniz. Cenab-ı Allah hepimize ömrün güzelini ve hayırlısını verir inşallah" yanıtını verdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.