'Hz. Peygamber ve Din Samimiyettir' Konferansı Düzenlendi

'Hz. Peygamber ve Din Samimiyettir' Konferansı Düzenlendi

Aydın’da bu yıl bölgesel nitelikte kutlanan Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri ‘Hz. Peygamber ve Din Samimiyettir’ konulu konferans ile devam etti.

Peygamberimiz Hz. Muhammed’in dünyaya teşriflerinin 1443. yıl dönümü kapsamında Aydın Valiliği, Aydın İl Müftülüğü, Aydın Milli Eğitim Müdürlüğü, Aydın Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü koordinesinde Aydın Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen programa salonu tamamen dolduran bir davetli topluluğu katıldı. Yoğun ilgi gören programda, Kur'an-ı Kerim tilaveti, sohbetler, sinevizyon gösterileri ve ilahilerle Peygamberimiz Hz. Muhammed anıldı. Program öncesi Atatürk Kapalı Spor Salonu bahçesinde mehteran gösterisi de yapılırken programa katılan misafirlere de gül takdim edildi. Düzenlenen programa, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, Aydın Valisi Erol Ayyıldız, Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Birincioğlu, Aydın İl Müftüsü Ömer Kocaoğul, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda davetli vatandaş katıldı. Etkinliğin açılışında konuşan Aydın Müftüsü Ömer Kocaoğul, İslamiyet’e aşk, şevk ve samimiyet ile girildiği ve islam ile bağın tekrar samimiyet ile tazelendiğini ifade etti. Müslümanlığın samimiyet ile yaşama hali olduğunu dikkat çeken Kocaoğul, “Gerçek secde samimiyetle yapılandır. İbadetlere eğer riya ve gösteriş karışırsa o ibadetlerin sıkıntıya girme hali vardır. Bu yüzden ibadetlerimizi samimiyet ve içtenlikle yapmamız gerekmektedir. Dünyanın neresinde olursa olsun Müslümanlar arasındaki en önemli davranıştır. Samimiyet Allah’a, Peygambere, bütün insanlığa samimi olmaktır. İslamiyette en önemli husus samimiyetti” dedi. Konuşmasına dua ederek başlayan Aydın Valisi Erol Ayyıldız da kutlu doğum bilincini yerine getirerek hayatın her zerresinde Peygamber Efendimizin göz önünde tutulması gerektiğini ifade etti. Peygamber Efendimizin her haliyle bir ömür boyu örnek alınması gerektiği vurgusunu yapan Vali Ayyıldız, Peygamber Efendimize ümmet olarak layık olabilmeyi ve onun yolunda yürüyerek Müslümanlığın emirlerini yerine getirebilmeyi niyaz etti.

"PEYGAMBER SEVDASI GÖNÜL DÜNYAMIZA ZENGİNLİK KATMAKTADIR"

Programa konuşmacı olarak katılan ve ‘Din Samimiyettir’ hakkında davetlilere konferans veren Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in hayatından örnekler vererek, samimi olmayı anlattı. Peygamber sevdasının insanları bir araya getirmede önemli bir unsur olduğunun altını çizen Yılmaz, “Bizim insanımız söz konusu Peygamber olunca hemen gönlü o ortama akıyor. Bin yılı aşkındır Peygamber sevdası gönül dünyamıza zenginlik katmaktadır. Her yıl olduğu gibi bu yılda başkanlığımızca Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında din ve samimiyet konusunu peygamber ekseninde anlatmaya çalışacağız. Din ve dini hayat samimiyettir diyen Peygamber Efendimiz samimiyeti Allah’a, Peygambere, kitaba, yöneticilere ve birbirlerinize karşı olmak üzere beş şekilde özetlemiştir. İbadetler Allah’a teslimiyet içerisinde riyadan uzak ve samimiyet çerçevesi içinde yapılmalıdır. Samimiyet olgusu bizim hayatımızın her alanında olması gerekir” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.