İçişleri Bakanlığı’ndan Taksi Genelgesi

İçişleri Bakanlığı’ndan Taksi Genelgesi

Genelgeye göre, şoförler ve yolcular maske kullanacak, araca aynı anda en fazla üç kişi binebilecek, her müşteriden sonra araç dezenfekte edilecek, havalandırılacak.

İçişleri Bakanlığı, yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle 81 il valiliğine genelge göndererek, taksilere yönelik hijyen tedbirlerini belirledi.

Buna göre;

* Taksi durakları ve taksiler haftada en az bir kez olacak şekilde düzenli aralıklarla temizlenecek, dezenfekte edilecek. Gerektiğinde ibraz edilmek üzere yetkili merci tarafından düzenlenmiş aracın dezenfekte edildiği tarihi gösteren belge araçta bulundurulacak. Bu amaçla araç dezenfeksiyonunu gerçekleştiren kurum, kuruluş veya odalar tarafından gerçekleştirilen işlemin tarihi ve kimin tarafından yapıldığını gösteren belge olacak.

* Taksi şoförleri, kişisel hijyen kurallarına uygun hareket edecek ve aracın içinde mutlaka maske kullanacak. Ticari taksilerde, gün içerisinde araca binen her müşterinin kullanımına yetecek ölçüde kişisel kullanıma uygun dezenfektan malzeme/ürün veya 80 derecelik kolonya bulundurulacak.

* Şoförler taksiye bindiği anda dezenfektan veya kolonya kullanabileceği/kullanması gerektiği konusunda müşteriyi bilgilendirecek, taksilere aynı anda üç kişiden fazla müşteri kabul edilmeyecek.

* Müşteriler taksilere maskesiz binemeyecek, hizmet sunulan her müşteriden sonra trafik kurallarına uygun bir alanda/durakta müşterilerin fiziksel temas edebileceği (kapı kolu, cam açma düğmesi, koltuklar vs.) yerlerin silinmesi/dezenfekte edilmesi ve araç içerisinin havalandırılması sağlanacak.

* Meslek odaları ve işletmeciler tarafından taksi ücretinin, fiziksel temas gerektirmeyen (kredi kartı, mobil uygulamalar gibi) temassız ödeme yöntemleriyle ödenebilmesi için gerekli bilgilendirme ve yönlendirmeler yapılacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.