İçki Parası Hayır Parası Oldu

İçki Parası Hayır Parası Oldu

Çineli 60 yaşındaki derici Durmuş Kural, hayatını körelten alkolü bırakıp o içki paralarını her gün bir küpün içinde biriktirerek kimsesiz çocuklara bağışladı.

Çine esnafından, derici, 60 yaşındaki Durmuş Kural, uzun yıllar karamsar ve mutsuz bir yaşam sürdüğünü, bunun sebebinin ise her gün içtiği alkol olduğunu söyledi. Alkol yüzünden aile hayatının mahvolduğunu ve hayattan tat alamaz hale geldiğini ifade eden Durmuş Kural, bir türlü vazgeçemediği alkolü hayatından kesin olarak çıkarma kararı aldını, böylece kendini yeniden doğmuş gibi hissettiğini ve özlediği mutlu günlerine yeniden kavuştuğunu söyledi. Alkol yüzünden ‘Hem eşimden, hem işimden, hem aşımdan oldum’ diyen Durmuş Kural, alkolü bıraktıktan sonra her gün içkiye harcadığı kadar parayı bir küp içerisinde biriktirerek, Karpuzlu İmam Hatip Lisesi’nde okuyan kimsesiz çocuklara yardım etmeye başladığını açıkladı.
Yıllarca kullandığı alkolün hayatını mahvettiğini söyleyen Durmuş Kural, “Yıllarca alkol kullandım ve büyük zararlarını gördüm. Hem eşimden, hem aşımdan, hem işimden oldum. Bir baktım ki tek başıma kalmışım. 'Ben ne yaptım Allah’ım' dedim. O an karar verdim, içkiyi bırakıp içkiye harcadığım para ile fakirlere yardım etme kararı aldım. Küp içerisine her gün içki parası 8 olarak lira atıyorum. Ayda 250 lira ediyor. Bu paraları kimsesiz çocuklara bağışlayarak yardım ediyorum. Bu vesile ile hem çocuklara yardım ediyor hem de onların sevabını alıyorum. Benim tavsiyem, paranızı boş yerlere harcamayın. Hayırlara vesile eyleyin. Alkolü bıraktım, işimi önüme kattım, hem eşimi, hem aşımı hem de işime sahip oldum. Kendi kendime mutluluk duydum. Herkesin hayır dualarını alıyorum. Toplum içinde huzurla yaşıyorum. Alkolü terk ettim, her şeyin kıymetini anladım. Yolumu değiştirdim, istikametimi değiştirdim. Kendimi yeniden doğmuş gibi hissediyorum. Hayatın güzelliklerini yeniden keşfediyorum. Hayat paylaştıkça güzel, yardım yapmanın mutluluğunu yüreğimde hissediyorum. Allah’ıma her gün beni yeniden mutlu ve huzurlu kıldığı için şükrediyorum” dedi.

“ÖRNEK OLMASINI DİLİYORUZ”
Karpuzlu İmam Hatip Ortaokulu Okul Aile Birliği Başkanı Mehmet Özbay ise, Durmuş Kural’ın içkiyi terk etmesi ve kimsesiz çocuklara yardım etmesindeki memnuniyetini şu sözleriyle aktardı: ''Durmuş abi ile kurban derilerini getirme vesilesi ile tanıştık. Bana eski alkollü kötü yaşantısından ve şimdiki yardıma muhtaç insanlara yaptığı güzelliklerden bahsetti. Kendisine okulumuzda yardıma muhtaç öğrenciler olduğunu söyledim. O da çocuklarımıza ayda 250 lira yardımda bulunma sözü verdi. Bu örnek davranıştan ötürü kendisine çok teşekkür ediyoruz. Durmuş abimizin yaptığı bu davranışın, diğer varlıklı ve kötü alışkanlığı olan insanlara da örnek olmasını diliyoruz.'' 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.