İHD Ve Mazlum-der’den Engellilere Ziyaret

İHD Ve Mazlum-der’den Engellilere Ziyaret

İnsan Hakkari Derneği (İHD) ve Mazlum-Der yöneticileri, Engelliler Haftası kapsamında Bedensel Engelliler Derneği Hakkari Şubesi’ni ziyaret ettiler.Bedensel Engelliler Derneği Şube Başkanı Mesut Keski...

İnsan Hakkari Derneği (İHD) ve Mazlum-Der yöneticileri, Engelliler Haftası kapsamında Bedensel Engelliler Derneği Hakkari Şubesi’ni ziyaret ettiler.

Bedensel Engelliler Derneği Şube Başkanı Mesut Keskin ile bir süre sohbet eden İHD Başkanı İsmail Akbulut, ilde faaliyet gösteren STK’ların birlikte hareket etmesi gerektiğini belirtti. Akbulut; “Ancak bu şekilde hizmet bekleyen hedef kitlelere daha doğru ve daha çok hizmet götürülebilinecek. Bu bağlamda Bedensel Engelliler Derneği’ni ziyaret ederek onların yanında olduk” dedi.

Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Mesut Keskin ise, dernek olarak 16 yıldır Hakkari’de engellilerin birçok sorununa çözüm bulma noktasında başarı sağladıklarını belirterek, ancak yaşadıkları en önemli sorunun istihdam olduğunu söyledi. Sözlerine istihdamla ilgili iki önemli hususa dikkat çekerek devam eden Başkan Keskin, birinci sorunun ilde özel sektörün yok denecek derecede olması ve ikinci önemli sorunun ise kurumların sözleşmeli veya hizmet alımı usulü almayı düşündükleri engellileri seçerken, kendilerine yakın ve muhtaçlık durumları tartışmaya açık engelli istihdam ettikleri, oysa ki 16 yıldır ilde hizmet eden Bedensel Engelliler Derneği olarak Hakkari’de yaşayan asıl ihtiyaç sahibi engellileri çok daha iyi bildiklerini, ancak kurumların bu konuda ısrarla dernekten bağımsız hareket ettiğini ifade etti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.