İhlas Koleji’ne Değerler Eğitimi Ödülü

İhlas Koleji’ne Değerler Eğitimi Ödülü

Özel Bahçelievler İhlas Lisesi öğrencileri, Ensar Vakfı ve Turkcell işbirliğiyle organize edilen Türkiye Değer Ödülleri yarışmasında iki kategoride Bahçelievler İlçe Birinciliği kazandılar.Okulun öğre...

Özel Bahçelievler İhlas Lisesi öğrencileri, Ensar Vakfı ve Turkcell işbirliğiyle organize edilen Türkiye Değer Ödülleri yarışmasında iki kategoride Bahçelievler İlçe Birinciliği kazandılar.

Okulun öğrencilerinden Ümmügülsüm Kul, “Yardımseverlik” ana başlığı altında düzenlenen yarışmanın ‘hikaye’ yazma kategorisinde birinci oldu. Yine aynı okuldan Haticenur Benzer de bu başlık altındaki ’kısa film’ yarışmasında birinciliği elde etti.

Bahçelievler ilçe birinciliğini kazanan Ümmügülsüm Kul, yarışma için okulda kurdukları sosyal yardımlaşma platformu Umut Ağacı Kulübü ile düzenlemiş oldukları projeyi hikayeleştirdiğini, ödülü, birebir kendisinin yaşadığı bu hikaye ile aldığını söyledi. Kurdukları platform ile bir köy okuluna yardım yaptıklarını ifade eden Kul, köy okulunu yerinde gördüklerini ve o an hissettiklerini kağıda döktüğünü belirtti. Kul, köy okulunda yaşadığı anları ömür boyu unutmayacağını söyleyerek, böyle bir projeyi hayata geçirdiği için çok mutlu olduğunu ifade etti.

Kısa film kategorisinde birinci olan ve kendi yazdığı senaryoyu filme çeken Haticenur Benzer de okul içindeki arkadaşlık ilişkilerini ve yardımseverliği ele aldığını ifade etti. Filmin hazırlanma aşamasının da bunun için çok iyi bir örnek olduğunu belirten Benzer, kısa filmin çekilerek yarışmaya gönderilmesinde kendisine destek veren tüm arkadaşlarına teşekkür etti.

Bu ödüllerin alınmasında İhlas Koleji’nin eğitim felsefesinin çok önemli bir yer tuttuğunu söyleyen Özel Bahçelievler İhlas Lisesi Okul Müdürü Salih Uyan, İhlas Koleji olarak daha önce de Değerler Olimpiyatı Şampiyonluğu’nu aldıklarını hatırlattı. Uyan, çevrelerindeki olaylara karşı son derece duyarlı bir yaşam şeklini benimseyen öğrencilerinin, hazırladıkları bu projelerle ulusal alanda da başarı kazanacağına inandığını belirtti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.