İkinci el otomobilde devrim gibi uygulama

İkinci el otomobilde devrim gibi uygulama

İkinci el araç alacak vatandaşlar artık kilometre ve muayene bilgilerini PTT'den öğrenebilecek.

Ulaştırma Bakanlığı ile PTT Yönetimi bilgi paylaşımı protokolü imzalandı. Artık muayene sırasında araçların kaç kilometrede olduğu bilgisayar sistemine girilecek. İkinci el araç alacak vatandaşlar, kilometre ve muayene bilgilerini PTT’nin HGS Android, HGS IOS ile bankacılık işlemlerinin yapıldığı PTTBank mobil uygulamalarından öğrenebilecek.
 
VERİLER PTT'DE OLACAK

Bakanlık tarafından PTT ile paylaşılacak verilere, kurumun mobil uygulamalarına plaka veya şase numarası girilerek 5 lira bedelle bakılabilecek. PTTBank müşterisi olmayanlar ise söz konusu bilgilere, üyelik zorunluluğu olmadan HGS uygulamasından ulaşabilecek. Böylece aracın kilometresi düşürülse bile, alıcı gerçek kilometrenin kaç olduğunu öğrenilebilecek.
 
MAĞDURİYETLER ÖNLENECEK

Uygulamanın çok gerekli olduğunu belirten Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu Genel Sekreteri Niyazi Berktaş, ikinci el araç satışlarında kilometre sıfırlanması konusunda çok sayıda mağduriyetin yaşandığını söyledi. Konuya ilişkin şikayet sayısının her geçen gün arttığını belirten Berktaş, ikinci el araçlarda TRAMER sorgusuyla hasar kaydının öğrenilebildiğine de dikkat çekti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.