İl Başkanı Teşkilata Sahip Çıktı

İl Başkanı Teşkilata Sahip Çıktı

Nazilli’nin kurtuluşunun 95'inci yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen törende, MHP ilçe yöneticileri tarafından Nazilli Belediyesi Sosyal İşler Müdürü Fatih Demir’in darp edildiği ve basın mensuplarına yönelik hakaret iddiaları savcılığı hareketi geçirdi.

Olayla ilgili olarak 3 kişi ifadesi alınmak için emniyete çağrıldı. MHP İlçe Teşkilatı’ndan 1 kişi ise müdürün kendisine saldırdığı gerekçesiyle darp raporu alarak Fatih Demir’den şikayetçi oldu. 

Nazilli’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 95. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında düzenlenen törende protokolde MHP İlçe Başkanı Zafer Keskin’e yer ayrılmadığı gerekçesi ile Nazilli Belediyesi Kültür İşleri Müdürü Fatih Demir’in darp edilerek hastanelik edilmesi olayının ardından Nazilli Cumhuriyet Başsavcılığı olayla ilgili soruşturma başlattı. MHP İlçe Teşkilatı’ndan 3 kişi emniyete giderek olayla ilgili ifade verdi. Parti yöneticilerinden bir kişi ise Fatih Demir’in kendisini darp ettiğini iddia ederek, rapor aldı ve kendisinden şikayetçi oldu. 

İl başkanı gece yarısı açıklama yaptı 

Gece saatlerinde ilçeye gelen MHP Aydın İl Başkanı Levent İlter ise parti binasında basın toplantısı gerçekleştirdi. İlçe Teşkilatlarının yanında olduğunu kaydeden İlter, kamera kayıtlarını incelediklerini Demir’in darp edilmediğinin görüldüğünü iddia etti. İlter konuşmasını şöyle sürdürdü; Dün yaşanan olaylarla ilgili en doğru haber kaynağı ilçe teşkilatı ve yöneticilerimizdir. Şimdi bu noktada yapmış olduğumuz araştırmada tören esnasında Nazilli ilçe başkanımıza protokol alanında olması gerektiği yerde yer ayrılmadığını gördük. İlçe başkanımız haklı olarak bu konunun neden böyle olduğunu sormak adına Kültür ve Sosyal İşler Müdürü’nü yanına davet etmiştir. Bu esnada daveti yapan arkadaşlarımıza Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Fatih Demir’in, “Hangi sıfatla beni davet ediyorsunuz, neyi konuşacaksınız” ve buradan ifade edemeyeceğim hakaret içeren sözlerle gerginliğin doğmasına sebebiyet vermiştir. Tabi bu gerginlik esnasında bir arbede yaşanmış. Basınımıza bir takım resimler ve haberler yansımıştır. Biz bu olay üzerine Nazilli ilçemize intikal ettik. Gerek emniyet gerek belediyemizde yapmış olduğumuz araştırmada konunun başlanmasını nasıl bir süreçle ilerlediğini kamera kayıtlarından da izledik. Bu kayıtlardan da gördüğümüz durum şudur. İddia edildiği gibi, MHP İlçe Başkanının ve yöneticilerimin her hangi bir darp yapmadığı bilakis darp edildiği iddia edilen şahsın, yöneticilerimizden bir kişiyi darp ettiği kamera kayıtlarından görülmüştür. Görünen durum hiçte basına yansıdığı gibi değildir. Bunun üzüntüsünü yaşıyorum.” dedi. 

“Güvenimiz ve desteğimiz tamdır” 

“Nazilli İlçe Teşkilatımızı bu konuyla direk ilişkilendirmek adeta yargısız infazdır. Bu yaşanan olayı farklı mecralara çekmek kimsenin haddi değildir. Olaya sebebiyet veren tetikleyen kişide görevi kötüye kullanan Sosyal İşler Müdürü Fatih Demir’dir. Bütün hadise kendisiyle görüşülmek istenmesi neden kendisine sorulmak istenmesi üzerine çıkmıştır. MHP Aydın İl Teşkilatı olarak Zafer Keskin başkanlığındaki ilçe teşkilatına güvenimiz ve desteğimiz tamdır.” 

“Fiili bir eylem veya tehdit söz konusu değildir” 

Basın mensuplarına yönelik hakaret konusunun da yanlış anlaşılmadan ibaret olduğunu belirten İlter, “İzlemiş olduğumuz görüntülerde herhangi bir basın mensubuna yapılmış olan fiili bir eylem veya tehdit söz konusu değildir. Bu noktada birilerinin kullanıldığını düşünmekteyim. Bu noktada İlçe başkanımızın eylemi veya fiili bir davranışı yoktur.”ifadelerini kullandı. 

3 kişi ifade verdi 

Yaşanan olayın ardından Nazilli İlçe Teşkilatı’ndan 3 kişi’nin ifadeye çağrıldığını kaydeden İlter, “ 
Şuanda olayla ilgili 3 kişi ifade verdi. Bu noktada elbette bizimde darp edilen arkadaşımız gerekli mercilere başvuruda bulundu. Kayıtlarda gördüğümüz kadarıyla Fatih Demir’in arkadaşımıza tekme vurduğu ve darp ettiği görülüyor. Arkadaşımız rapor alarak, kendisinden şikayetçi oldu. Burada mağdur olan ve ağır suçlarla karşı karşıya bırakılan Nazilli ilçe teşkilatıdır. “
dedi. 

Genel merkezimiz şüphe etmez 

Olayın ilk yaşandığı andan itibaren MHP Genel Merkezi’ne bilgi aktardıklarını ifade eden İl başkanı Levent İlter, “İl Teşkilatı burada bir şey söylüyorsa bunun anlamı ve değeri vardır. Bu tür spekülatif haberlere itibar edilmez. En doğru bilgilendirmeyi bizim yapacağımızı da genel merkezimiz şüphe etmez. “ diye konuştu. 

HABER: MEHMET ALİ CİNTOSUN

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.