İl Genelinde Eczaneler Denetleniyor

İl Genelinde Eczaneler Denetleniyor

Zonguldak İl Sağlık Müdürlüğünün Özel Sağlık Hizmetleri, Eczacılık ve Tıbbi Cihaz Şube Müdürlüğü bünyesinde çalışan denetim ekipleri tarafından 2015 yılının ilk yarısındaki olağan denetimlerini il gen...

Zonguldak İl Sağlık Müdürlüğünün Özel Sağlık Hizmetleri, Eczacılık ve Tıbbi Cihaz Şube Müdürlüğü bünyesinde çalışan denetim ekipleri tarafından 2015 yılının ilk yarısındaki olağan denetimlerini il genelinde sürdürüyor.

İl Sağlık Müdürü Dr. Bilal Cin, “ Eczanelerimizin hastalarımıza daha kaliteli ve güvenli ilaç teminini amaçlayan denetimler Bakanlığımızın öngördüğü şekilde ilimizde her yarıyılda bir kez olmak üzere iki kez uygulanıyor. Müdürlüğümüzde görevli Eczacılarımız İbrahim Gündoğdu, Şirin Melis Aslan ve Ayhan Caymaz tarafından denetlenen Eczanelerimizde saptanan eksikliklerle ilgili Eczanelerimize yazılı olarak bildirilmektedir. Ayrıca yapılan denetimlerimizde Uyuşturucu ve Psikotrop ilaçların kayıtları, ortam ve buzdolabı ısı-nem kayıtları, ölçüm cihazlarının (Termometre,hassas terazi vb.) kalibrasyon kayıtları, Eczanelerdeki fiziki yapısının yanı sıra hijyen olup olmadıkları da denetlenmektedir. Ayrıca, halkımıza sunulan sağlık hizmetinin en önemli paydaşlarından olan Eczanelerimize de hastalarımıza ilaçlarının güvenilir şekilde ulaştırılmasına gösterdikleri özen nedeniyle teşekkür ediyorum" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.