İl Spor Merkezleri Hazırlıkları

İl Spor Merkezleri Hazırlıkları

Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Ataşbak, 29 Haziran Pazartesi günü başlayacak olan “İl Spor Merkezleri” için bölge antrenörleriyle toplantı gerçekleştirdi.Ataşbak, Menderes Spor...

Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Ataşbak, 29 Haziran Pazartesi günü başlayacak olan “İl Spor Merkezleri” için bölge antrenörleriyle toplantı gerçekleştirdi.

Ataşbak, Menderes Spor Salonu bünyesinde bulunan toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıda yaptığı konuşmada, 46 branşta il spor merkezi açılacağını, yüzmenin dışındaki branşların ücretsiz olacağını, kayıtların başladığını söyledi.

Velilerin en küçük endişe yaşamadan çocuklarını spora yönlendirmelerini isteyen Ataşbak, şöyle devam etti:

“Bu sezon 6-18 yaş arasında 46 branşta il spor merkezi açacağız. Burada kadrolu ve hizmet alımı olmak üzere 72 antrenör görev yapacak. İl spor merkezinde seçtiği branştan bir ey öğrenmeyen öğrenciden antrenör sorumlu. Çünkü alanda olan antrenörlerin görevi öğrencilere sporu sevdirmek, tekniğini en ince ayrıntısına kadar göstermektir. Ayrıca, antrenörler sadece spor öğretmeyecek. Dayanışma, paylaşma, arkadaşlık duygularını geliştirecek. Galibiyeti, yenilgiyi, beslenme, sağlık gibi konularda da gerekli bilgileri öğrenciye aktaracaktır. Kentimizde sporun gelişmesi için antrenörlerin bize verdikleri programa bağlı kalmaları ve özveriyle görev yapmalarını bekliyorum.”

HANGİ BRANŞLARDA KURSLAR AÇILACAK?

Antrenörlerin malzeme eksikliğini spor servisine bildirmelerini isteyen Ataşbak, tesislerin de elden geçirildiğini, bunların en kısa zamanda tamamlanacağını, 29 Haziran Pazartesi günü Menderes Spor Salonu’nda görkemli bir açılış yapacaklarını anlattı.

Ataşbak, engelli öğrencilerin spor yapması için gerekli kolaylığı göstereceklerini sözlerine ekledi.

Toplantıya, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Spor Servisi Şefi Hanifi Altun ile antrenörler katıldı.

Bu arada, il spor merkezlerinde açılacak kurslar şöyle:

Atıcılık ve Avcılık , Atletizm, Badminton,Bedensel Engelliler, bilardo,binicilik, basketbol, bisiklet,bocce bowling dart, boks, cimnastik,dans sporları,eskrim,geleneksel spor dalları,gelişmekte olan spor dalları, halk oyunları, tekvando, halter,hava sporları, hentbol, herkes için spor, işitme engelliler, izcilik, güreş, satranç, kano, karate, kickboks, kürek, masa tenisi, futbol, okçuluk, oryantring, step aerobik fitnees, tenis, voleybol, yelken, yüzme, judo, muay thai, özel sporcular, su altı sporları, su topu,vücut geliştirme, wushu ile diğer spor oyunları.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.