İlçe Başkanı Sevim çirkin saldırıyı kınadı !

İlçe Başkanı Sevim çirkin saldırıyı kınadı !

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara’nın Çubuk ilçesinde katıldığı şehit cenazesinde saldırıya uğradı.

NAZLI ALTINAYAR - Nazilli CHP İlçe Başkanı Serkan Sevim, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na Ankara'daki şehit cenazesinde yapılan fiziki saldırıyı kınadı. Sevim, saldırının toplumun vicdanına yara açan bir olay olduğunu belirtti.

Başkan Sevim, Havadis Gazetesi'ne yaptığı açıklamada, kin, nefret ve öfkeyle hareket eden bir grubu, toplumun vicdanına havale ettiğini ifade ederek ; “ Yıllardır siyasete bulunan rol model olan karakterdeki insanların ayrıştırıcı ve ötekileştirici nefret dolu söylemleri toplumda bu şekilde bir karşılık bulmaya başladı.” dedi.

“ ÖTEKİLEŞTİRME NOKTASINDAN TOPLUMU EN KISA SÜREDE KURTARACAĞIZ”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun İstanbul Esenler'de basın mensuplarına verdiği bir röportajda, "Valilere talimat verdim; CHP İl başkanlarını bundan sonra şehit cenazelerinde protokole kabul etmeyin” şeklindeki açıklamarına tepki gösteren Sevim ;

“Bunun bu şekilde olmasının nedeni şu an iktidarda bulunan, özellikle İçişleri Bakanı’nın geçmiş dönemde şehit cenazelerine Cumhuriyet Halk Partilerinin alınmaması ile ilgili yapmış olduğu talihsiz açıklamanın ardından bugün bu şekilde karşılık bulduğunu gösteriyor. İnşallah bu kin ve nefret dolu ötekileştirme noktasından en kısa zamanda toplumun kurtulacağı, barışçıl ve huzur içinde bir arada yaşayan bir toplum yaratılacağı günler içinde umutla çalışacağız.” diye konuştu.

Genel başkanımız sayın Kemal Kılıçdaroğluna yapılan fiziksel saldırıyı esefle kınıyorum.  ‘’ Rüzgar eken Fırtına biçer.’’Kin ve nefret tohumlarını sürekli olarak her ortamda her fırsatta eken ,toplumu ötekileştiren kutuplaştıran ve kamplaştıran anlayışla siyaset yapan iktidar ve ortağının bu anlayışı bu günkü yaşanan talihsiz olayda olduğu gibi toplumun en hassas olduğu durumlarda  etkisini göstermeye başlamıştır.En kutsalımız olan şehitlik mertebesini her fırsatta siyasi ranta dönüştüren iktidarın toplumun acısını kendi kirli siyasi amaçları doğrultusunda kullanmamasını ,birlik ve beraberliğimizi bozacak  söylemlerden vazgeçerek  ,toplumu birleştiren kucaklayan huzur içinde olmasını sağlayan bir siyaset dilini ivedi bir şekilde kullanmaya davet ediyorum.chp olarak onların nefret diline karşı sevgi diliyle  , ötekileştirme siyasetlerine karşı birleştirici kucaklayıcı bir siyaset anlayışıyla mücadelemizi sürdüreceğimizi tüm halkımızın bilmesini istiyoruz. Tüm halkımızı sağ duyulu olmaya davet ediyor ve değerlerinin böyle provakasyonlara bir daha alet edilmemesini diliyorum.

 

6e5fae63-d9e7-4780-b6e1-8e6753303ca2.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum