İlçe belediyelerinden ASKİ'ye büyük tepki

İlçe belediyelerinden ASKİ'ye büyük tepki

''Dolayısıyla bazı yerlerde mahkemelik olmak zorunda kalacağız. Bu yerleri oturup bir daha gözden geçirelim ve bu yerlerin tapuları Büyükşehir Belediyesi’nde değil, ilçe belediyelerinde kalsın” dedi.

Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi Aralık ayı ilk oturumunda, Germencik Belediye Başkanı Ümmet Akın, Devir, Tasfiye ve Paylaştırma Komisyonu’nca Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne tapuları verilen yerlerin ASKİ’ye devredilmesine karşı çıktı.

 

 

Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi Aralık ayı ilk oturumu yapıldı. 8 üyenin mazeretli olarak katılmadığı oturuma, Özlem Çerçioğlu başkanlık etti. Mecliste 21 gündem maddesi görüşülmek üzere ilgili komisyonlara havale edildi.

Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Aralık ayı oturumunda gündeme gelen, 6360 Sayılı Kanun kapsamında Aydın Valiliği Devir, Tasfiye ve Paylaştırma Komisyonu’nca alınan kararlar neticesinde Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne devredilen taşınmazların vasıfları nedeniyle ASKİ Genel Müdürlüğü’ne devredilmesi konusundaki maddeye Germencik Belediye Başkanı Ümmet Akın karşı çıktı. ASKİ Genel Müdürlüğü’ne devredilmek istenen alanlarda ilçe belediyelerine ait tesislerin bulunduğunu ifade Akın, “Devir ve tasfiye konularında bazı hatalar oldu. Eski yıllarda mezarlık olarak görünen yer Ortaklar’ın şantiyesi. Burası Büyükşehir Belediyesi’ne devrolmuş. Böyle yerleri ASKİ’ye devredersek ilçe belediyelerinin otopark, şantiye gibi yerleri olmayacak. Dolayısıyla bazı yerlerde mahkemelik olmak zorunda kalacağız. Bu yerleri oturup bir daha gözden geçirelim ve bu yerlerin tapuları Büyükşehir Belediyesi’nde değil, ilçe belediyelerinde kalsın” dedi.

 

“MAHKEMENİN VERECEĞİ HER TÜRLÜ KARARA SAYGI DUYARIZ”

Bu tarz yerlerin tekrar gözden geçirerek ilçe belediyeleriyle ortak kullanım alanı yapılabileceğini ifade eden Çerçioğlu, “Buraların tapuları Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne geçti. İlçe belediyelerinde kalması söz konusu değildir. Fakat ortak kullanılmak istendiğinde biz bunu seve seve kabul ederiz. Sonuçta kamu yararına hizmet yapmak için uğraşıyoruz. İlçe belediyelerinin de zor durumda kalmasını istemeyiz. Fakat konu mahkemede çözülecekse, biz mahkemeden çıkacak kararı saygıyla karşılarız. Burası hukuk devleti, aksini yapmak söz konusu dahi olamaz” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.