İlçe Belediyelerinin adını kullanarak para topluyorlar

İlçe Belediyelerinin adını kullanarak para topluyorlar

Aydın Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi( ASKİ) Nazilli Belediyesinin ismini kullanarak, ilçede katı atık ücreti toplamaya başladı.

 

HABER-MEHMET ALİ CİNTOSUN Nazilli Belediyesinin isminin yazıldığı katı atık bedel ihbarnamesinin kendileriyle bir bağlantısı olmadığını belirten Belediye Başkanı Haluk Alıcık, “ASKİ’nin bu uygulaması vatandaşla bizi karşı karşıya getiriyor” diyerek isyan etti. Evlere faturalandırılarak gönderilen ihbarnamenin üst kısmında Nazilli Belediyesi ibaresi yer alırken, en alt kısımda ise Aydın Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi yazıyor.

 

EFELER’DE DE AYNI SORUN YAŞANDI

 

İlçe Belediyelerin toplaması gereken katı atık ücretinin, Büyükşehir Belediyesi tarafından sahte evrakla toplanması kafalarda soru işareti yaratıyor. Aynı sorun Temmuz ayında Efeler Belediyesi sınırları içerisinde yaşanmış, Belediye Başkanı Mesut Özakcan, yaşananlar karşısında, “Her gün onlarca vatandaş belediyeye gelip ihbarnamenin üzerinde Efeler Belediyesi yazılı olduğu için bizim vezneye parayı yatırmaya geliyor. Bizim parayı tahsil etme iznimiz yok. Bunu tahsil edemeyiz. Veznedeki görevli arkadaşlarımız, danışmadaki görevli arkadaşımız bunu vatandaşlarımıza anlatınca vatandaşımız da büyük bir tepki ile belediyeden ayrılıyor” ifadelerini kullanmıştı.

 

İLÇE BELEDİYELERİNE PARA AKTARILMIYOR


Büyükşehir’in ilçelerin hakkı olan katı atık ücretlerini toplaması, ilçe belediye başkanlarını sıkıntıya düşürüyor. Büyükşehir tarafından belediyelerine her hangi bir ödemenin yapılmadığını belirten Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, bizim adımızı kullanarak halkla bizi karşı karşıya getiriyorlar” dedi.

 

nazillids.jpg

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum