İmam Hatip Lisesi'nin temeline ilk harç döküldü

Milli Eğitim Bakanlığı’nca yaptırılan 36 derslikli Anadolu İmam Hatip Lisesi, 300 Kişilik Öğrenci Pansiyonu, 500 Kişilik Kapalı Spor Salonu ve 2 açık spor alanından oluşan İmam Hatip Külliyesinin temeli atıldı.

Nazilli Belediyesi Mehteran Ekibi’nin gösterileriyle renklenen törende, konuşmaların ardından Aydın Valisi Erol Ayyıldız ile AK Parti Aydın Milletvekilleri Mehmet Erdem, Semiha Öyüş ve Ali Gültekin Kılınç, Nazilli Kaymakamı Mehmet Okur, Sultanhisar Kaymakamı Cevdet Ertürkmen, Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre ile davetliler sahneden verdikleri start ile bin öğrencinin eğitim göreceği 27 bin metrekarelik alan içerisinde inşa edilecek külliyenin temel atma törenini dualar eşliğinde gerçekleştirdi.

Külliye inşasının 2014-2015-2016 yılları programında olduğunu ifade eden Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre; “Nazilli İmam Hatip Külliyesi inşaatı ihalesi, 18 Haziran 2014 tarihinde yapılmış, müteahhit firma Doku İnşaat Turizm ve Ticaret Limited Şirketi inşaat firması tarafından yüklenilmiştir. 27 Kasım 2014 tarihinde sözleşmesi imzalanmış, yer teslimi 1 Aralık 2014 tarihinde gerçekleştirilmiştir. İşin bitiş tarihi ise 22 Temmuz 2016 olup iş, 600 iş gününde tamamlanacaktır. Yaklaşık 15 Milyon TL maliyetiyle ihale edilen külliyemizin eğitim-öğretime başlamasından itibaren Nazilli'mizin ve çevresinin güzel insanlarına hizmet verecektir. Okulumuzun Din ve Fen ilimlerini beraberce okuyup, vatan ve milletimize hizmet edecek nice münevver şahsiyetlerin yetişeceğini ümit ediyorum. Özellikle geleceğin mimarı ve mirasçıları olan gençlerimizle ilgili eğitim öğretim faaliyetleri ve özellikle din öğretimine yönelik çalışmalar, en güzel şekilde yapılmaya devam etmektedir. Eğitim öğretim faaliyetlerine kalitesini daha da arttırmak, ikili öğretimden tamamen tekli öğretime geçmek, okullarımızın fiziksel yapılarını iyileştirmek, sosyal tesisleri çoğaltmak, her derece ve türde istenilen nitelikte okullaşma oranını arttırarak bu okul ve dersliklerimizi çağın gerektirdiği ve diğer araç gereçlerle donatmak amacıyla durmadan çalışıyoruz. Eğitim öğretime yönelik yatırımlarımızı planlarken dört yıllık çalışma süresini dikkate aldık” dedi.

Nazilli’nin bir avuç insanla başlattığı ve 40 yıldır beklediği çalışmanın gerçeğe dönüştüğü bir günü yaşadıklarını ifade eden AK Parti Aydın Milletvekili Ali Gültekin Kılınç; “Nazilli’ye İmam Hatip kompleksi kazandırmada gayret gösteren herkese çok teşekkür ediyorum. Türkiye’mizi emanet edeceğimiz gençlerimizin yetişeceği bu hayırlı külliyenin temelini atmaktan dolayı mutluyuz. Nazilli halkının bizlere verdiği cesaretle, camianın verdiği güçle İmam Hatip ortaokulumuzu bu yıl eğitime açtık. Ekim ayı sonu gibi ortaokul öğrencilerimiz güzel bir mekan kazandılar. 2016 yılında ise lise olarak çocuklarımız modern bir eğitim tesisinde eğitim almaya devam edecekler. İnşallah burada Kur’an Kursu kompleksi yine böyle bir külliye yapmak, inşallah bizlere nasip olacak. Vakıflar Genel Müdürlüğünde bu kompleks alanı devirleri tamamlandı. En yakın zamanda Osmanlı-Selçuklu mimarisinde Nazilli’mize Kur’an kursu külliyesi kazandıracağımızı müjdelemek istiyorum” şeklinde konuştu.

<span style=

<span style=

<span style=

<span style=

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum