'İncir Ağacı' tartışması Aydın'da meclisi gerdi!

Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi Şubat ayı 2’inci oturumu, Büyükşehir Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleşti.

İncir ağacı tartışmalarının gerdiği meclis toplantısında görüşülen 33 maddeden 32’si oy birliği ile komisyondan geldiği gibi kabul edilirken, mecliste tartışmalara neden olan gündem maddesi ise AK Partili ve MHP’li meclis üyelerinin ‘red’ oyuna karşılık CHP’li üyelerin ‘evet’ oyuyla komisyondan geldiği şekilde kabul edildi. Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi Şubat ayı 2’inci oturumu Özlem Çerçioğlu başkanlığında yapıldı. 15 Meclis üyesinin katılmadığı toplantıda gündeme gelen 33 maddeden 32’si oy birliği ile komisyonlardan geldiği şekilde kabul edilirken, gündemin 7’inci Maddesi meclisi gerdi.

Aydın’ın Germencik İlçesi’nde bir firmanın açmak istediği süt ve süt ürünleri işletmesi için, fabrikanın kurulacak olduğu alanla ilgili meclisten organize tarım alanı olarak imar planının değiştirilmesi istendi. Meclis Tarım Komisyonu üyeleri alanı yerinde inceleyerek fabrika kurulacak alanda 750 adet incir ağacı bulunması dolayısıyla alan için imar değişikliğinin yapılmasının uygun olmadığı yolunda meclise rapor sundu.

“İNCİR AĞACI KATLEDİLMESİNİ İSTEYENLER ‘RED’ OYU VERSİN”

Raporun komisyondan geldiği şekilde kabulü için oylamaya sunulacağı esnada söz alan AK Parti Yenipazar Meclis Üyesi Ünal Sarıoğlu, fabrikanın açılması için imar değişikliğine izin verilmesi gerektiğini söyledi. Bu talebe tepki gösteren Başkan Özlem Çerçioğlu, “İmar değişikliği yapılması istenen arazi Ortaklar OSB’ye 5 kilometre mesafede. Orada göz göre göre 750 tane incir ağacının kesilmesine göz yummamız beklenemez. Partili kimliğimizi bir kenara bırakın bir Aydınlı olarak incir ağacının katledilmesine müsaade edemeyiz. Sanayiciye, yatırıma karşı değiliz. 750 tane incir ağacını katletmek isteyeler komisyon kararına ‘red’ oyu versin” diye konuştu.

“DEMOGOJİ YAPMAYIN”

İncirliova’nın MHP’li Belediye Başkanı Gürşat Kale ise bu konuda demogoji yapılmamasını isteyerek, “Orada incir ağacı katledilmesi gibi bir durum söz konusu değil. Orada zaten kalitesiz incir var. Daha fazla ağaç kaliteli incir yetişecek bir başka alana dikilebilir” dedi. Mecliste konuyla ilgili karşılıklı görüşlerin dillendirilmesinin ardından Özlem Çerçioğlu konuyu komisyondan geldiği şeklinde kabulü için oylamaya sundu. AK Partili ve MHP’li 22 üyenin ‘red’ oyuna karşılık CHP’li 27 üyenin ‘evet’ oyuyla komisyon raporu oy çokluğu ile kabul edildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum