İncirliova Belediye Başkanı Kale, Bir Yılını Değerlendirdi

İncirliova Belediye Başkanı Kale, Bir Yılını Değerlendirdi

İncirliova Belediye Başkanı Gürşat Kale, geride bıraktığı bir yıllık görev süresini değerlendirdi.

Belediye olarak yaptıkları çalışmaları tek tek anlatan Başkan Kale, bir yılda İncirliova’da birçok şeyi değiştirdiklerini söyledi.İncirliova Belediye Başkanı seçilen MHP’li Gürşat Kale, Belediye Başkan Yardımcıları Baki Aslantaş, Yalçın Sarı, Mustafa Dinçer ve bazı meclis üyeleri ile birlikte basın toplantısı düzenleyip bir yılını değerlendirdi.Aydın’ın büyükşehir statüsüne alınmasından sonra diğer ilçe belediyelerde olduğu gibi İncirliova Belediyesi’nin gelirlerinde de önemli bir eksilme meydana geldiğine vurguda bulunan Başkan Kale; “İncirliova Belediyesi, büyükşehir yasası öncesi merkezde bulunan 6 mahalleye hizmet götürürken şimdi hizmet götürdüğümüz mahalle sayısı 28’e çıkartıldı. Dolayısıyla daha önce 13 kilometrekare olan hizmet alanı 214 kilometrekareye çıktı. Hizmet alanının genişlemesine orantılı olarak gelirlerde artış olması gerekirken maalesef ciddi oranda bir gelir kaybı yaşanıldı. Büyükşehir Yasası sonrasında İncirliova Belediye Başkanlığı’na İller Bankası’ndan 6 milyon 651 bin 519 lira bir kaynak aktarıldı. Acarlar Belediyesi’nin 2013 yılında 3 milyon 425 bin 849 lira olan geliri kesildi. Su tahsilat ve tahakkuk işlerinden ilçe merkezi, Acarlar Beldesi ve 21 köyümüzden elde edilmesi gereken yaklaşık 5.5 milyon su geliri Aydın Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri İdaresi’ne devredildi. İller Bankası’ndan gelen genel gelirlerinden 4 milyon 434 bin 346 lira da Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile ona bağlı ASKİ’ye aktarıldı. İl Özel İdaresinin hizmet götürdüğü 21 köyün sorumluğu da İncirliova Belediye Başkanlığı’na devredildi. Buralara ilişkin olarak ek gelir gelmesi gerekirken maalesef ödenek ayrılmadı. Yani gelirler düştü ama hizmet alanımız 25 kat artmış oldu” dedi.

‘ÇADIRKENT SORUNU ÇÖZÜME KAVUŞTU’

Kürşat Kale, yapılan hizmetler hakkında da bilgiler veren Güşat Kale, “Kısıtlı imkânlara rağmen her alanda halka hizmet etmeyi düstur olarak kabul ettik. Bir yılda 551 vatandaşımıza nakdi, bin 495 vatandaşımıza ilaç, bin 115 kişiye gıda, 18 aileye inşaat malzemesi, 35 engelli vatandaşımıza tekerlekli sandalye yardımında bulunduk. Göreve geldiğimiz günden bu yana çöp toplama ve çevre temizliğini belli bir düzen ve sistem içerisinde yapılmasını sağladık. Bir yıllık görev süremiz içerisinde, tüm ilçemizde 750 adet konteynır eksikliği tespit edildi. 200 adet çöp konteynırı, 500 adet yarım çöp varili, ile 6 adet geri dönüşüme uygun çöp konteynırını alarak vatandaşlarımızın kullanımına tahsis ettik. Diğer yandan ilçemizin kanayan yaralarından biri olan ilçemizdeki boş bir arazi üzerinde naylon barakalarda yıllardır yaşam mücadelesi veren Roman vatandaşların barınma sorununa çözüm ürettik. Buradaki bazı ailelere kira desteğinde bulunarak ev tutmalarını sağladık. Kalan ailelere ise belediyeye ait bir arazi üzerinde konteynır evler oluşturmasıyla birlikte 20 yıldır yaşanılan çadırkent sorunu da çözüme kavuşturduk. Bugüne kadar ilçemiz genelinde yaklaşık 17 bin metrekare yeni parke taşı döşeme ile yaklaşık 5 bin metrekare de tamirat ve tadilat işini gerçekleştirdik. Bazı çıkmaz cadde ve sokakların açılmasını sağladık. 2015 yılı içerisinde ilçemiz genelinde yaklaşık 45 ben metrekare parke taşı döşeme işini yapmayı planlıyoruz” şeklinde konuştu.

’ACARLAR BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ’

İncirliova Belediye Başkanı Kürşat Kale, bir yıldır yaptıkları hizmetlerin yanı sıra önümüzdeki günlerde halkın hizmetine sunulacak projeler hakkında da bilgiler verdi. Cumhuriyet Mahallesi sakinlerinden gelen talep doğrultusunda ilçe merkezinde üçüncü bir semt pazarının kurulacağını dile getiren Gürşat Kale, “Acarlar Mahallesi’nde Kapalı Pazaryeri ve Meydan Projesi şeklinde iki önemli çalışmayı başlattık. Bizler halka hizmet Hakka hizmet anlayışıyla hareket ederek İncirliova geneline hizmet götürme çabasındayız. Bu kapsamda Acarlar Mahallesi’nde yıllar önce yapımı başlanılan ancak bir türlü tamamlanamayan kapalı pazaryerini önümüzdeki aylarda tamamlayacağız. Şuan kurulmakta olan semt pazarı alanını da modern bir meydana dönüştürerek halkımızın hizmetine tahsis edeceğiz. Acarlar bizim için çok önemli. Hürriyet Mahallesi’nde yıllar önce temeli atılan ancak bir türlü tamamlanamayan hamam ve otel inşaatı projesinde değişiklikler yaptık. Söz konusu projeye önümüzdeki aylarda başlayacağız. Yıllardır yaşanılan bu sorunu ilçeye modern bir otel kazandırarak çözüme kavuşturmayı planlıyoruz. Diğer yandan İncirliova’da ilk defa bir taziye evinin yapılması için gerekli proje ve yer tahsisini gerçekleştirdik. İstiklal Mahallesi’nde yapımına önümüzdeki aylarda başlayacağımız Taziye Evi Kompleksi içerisinde çocuk oyun parkı, yürüyüş ve dinlenme alanları spor üniteleri ile muhtarlık hizmet binası da yer alacak” ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.