İncirliova Belediye Başkanı Üniversite Talebinde Bulundu

İncirliova Belediye Başkanı Üniversite Talebinde Bulundu

İncirliova Belediye Başkanı Gürşat Kale, Sandıklı Mahallesi’ndeki 20 dönümlük araziye devlet üniversitesi yapılması için istekte bulundu. Kale, üniversite ile ilgili isteklerinin olumlu bulunması durumunda binanın kaba inşaatını da yapacaklarını bildirdi.

Nazmi Topçuoğlu Vakfı tarafından devlet üniversitesi yapılması kaydıyla bağışlanan İncirliova'nın Sandıklı Mahallesi’ndeki 20 dönümlük araziye üniversite binası inşa edilmesini isteyen Başkan Kale, önümüzdeki günlerde bu konuda Vali Ömer Faruk Koçak ve Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan ile görüşeceğini açıkladı. Kale, İncirliova halkı olarak fakülte, yüksekokul, laboratuvar, meslek yüksekokulu gibi eğitim kurumlarını hasretle beklediklerini ifade etti.

"TAMAMININ İHTİYACININ KARŞILANMASI TAAHHÜDÜNÜ VERİYORUZ"
Başkan Kale, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Yaklaşık 20 dönümlük arazi, devlet okulu olması şartıyla, fakülte, yüksekokul, meslek yüksek okulu gibi eğitim kurumları için tahsis edilebilir. Biz de İncirliova Belediyesi olarak daha önce yaşadığımız Beden Eğitimi Spor Yüksekokulu'nun sahiplenilememesi karşısında İncirliova Belediyesi olarak ilçemizi yüksek eğitim kurumlarıyla buluşturmayı kendimize görev addettik. İncirliova'yı üniversite ile buluşturmak istiyoruz. Bir devlet üniversitesinin bu teklifimize olumlu cevap vermesi durumunda, vatandaşlarımızın da desteğiyle binanın tamamının ihtiyacının karşılanması taahhüdünü veriyoruz. Yeter ki İncirliova'nın geleceğine yönelik, burada Aydın'ın adına yakışır bir eğitim kurumu yapalım. Valilik ve ADÜ Rektörlüğü'nü en kısa zamanda bilgilendirip taleplerimizi ileteceğiz. Aydınlanmaya önem veren bir şehir olmakla birlikte, ilimle buluşmak, cehaleti yok etmek istiyoruz. O yüzden biz üniversite ile buluşmayı hasretle bekliyoruz ve bu konuda herhangi bir teşebbüs olursa yollarına taş olmaya hazırız." 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.