İncirliova Belediye Meclisi Toplantısı

İncirliova Belediye Meclisi Toplantısı

İncirliova Belediye Meclisi Nisan ayı olağan toplantısı, Belediye Başkanı Gürşat Kale başkanlığında 16 gündem maddesinin görüşülmesiyle gerçekleşti.

İncirliova Belediyesi Düğün Salonunda yapılan toplantıda ilçeye otel kazandırılması, Acarlar Kapalı Pazaryeri yapılması için kredi kullanılması, Kültürpark Sosyal Tesisleri tadilat çalışmaları, 2014 yılı faaliyet raporunun onaylanması, Gençlik ve Kültür Merkezi’nin yapılması, kaldırım işgallerinin sona erdirilmesi gibi birçok önemli gündem maddesi karara bağlanıldı.İncirliova Belediye Başkanlığı’nın 2014 yılı içerisinde yapmış olduğu hizmetlere ilişkin faaliyet raporu meclis gündemine geldi. Belediye Meclisi Başkan Vekili Mustafa Başçı tarafından okunan faaliyet raporu meclis üyelerinin görüş ve onayına sunuldu. Yapılan oylamada Adalet ve Kalkınma Partisi Meclis Üyeleri’nin ret oyu vermesine karşın Milliyetçi Hareket Partisi ile Cumhuriyet Halk Partisi Meclis Üyeleri’nin kabul oyu vermesiyle 2014 Faaliyet Raporu oy çokluğuyla onaylandı.

ENCÜMEN VE KOMİSYONLARA ÜYE SEÇİLDİ

İncirliova Belediyesi Encümen Üyesi seçimi için yapılan gizli oylamada Belediye Meclis Üyesi Funda Türker Çınar ile Yalçın Sarı 8’er oy alarak Encümen üyeliğine seçildi. Encümen üyesi seçimleri sonrasında İmar Komisyonu’na Şevki Can, Funda Türker Çınar, Hüseyin Erkan ile Fethullah Subaşı, Plan ve Bütçe Komisyonu’na ise Cevdet Şentürk, Bülent Özcan, Hüseyin Çaçamer, Mustafa Başçı ile Zeki Morgül seçildi.

KALDIRIM İŞGALLERİNE SON VERİLECEK

Uzun yıllardır gündemde olan ancak bir türlü çözüme kavuşturulamayan kaldırım işgalleri konusu meclis gündemine taşındı. Daha önce de İncirliova Kent Konseyi tarafından da gündeme getirilen ve kampanya başlatılan kaldırım işgallerine ilişkin bir açıklamada bulunan Başkan Kale; “Şehir estetiğinin sağlanması, kaldırımların yayaların kullanımına tahsis edilmesinin yanı sıra esnaflarımıza da sıkıntı yaşatmadan bir düzene konulması gerekmektedir. Bunun yapılması için gerekirse kötü başkan imajını üstlenmeye razıyım” dedi.Yapılan görüşmeler sonrasında Büyükşehir Belediyesi ile İncirliova Belediyesi sorumluluğunda bulunan cadde ve sokakların tespiti, kaldırım genişletilmesi yada daraltılması gibi çeşitli çalışmaların yapılması için İmar Komisyonu’na sevk edilmesine oy birliğiyle karar verildi.

GENÇLİK VE KÜLTÜR MERKEZİ YAPILACAK

Uzun yıllardır gündemde olan ve hemen hemen her seçim döneminde gündeme gelen İncirliova’ya Gençlik ve Spor Merkezi yapılması konusu meclis gündemine geldi. İncirliova Belediyesi Kışlık Sinema Salonu’nun bulunduğu alan üzerinde Gençlik ve Kültür Merkezi yapılması için Aydın Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne daha önce müracaatta bulunduklarını ancak gerekli desteği göremediklerini ifade eden Başkan Kale, yapmayı düşündükleri proje içerisinde tiyatro, sinema ve konferans salonlarının yanı sıra bir adet kapalı düğün salonu ile çeşitli sosyal faaliyetlerin yürütüleceği alanlar oluşturulacağını söyledi. Yapılan oylamada AK Parti Meclis Üyeleri’nin ret oyu vermesine karşın CHP ve MHP Meclis Üyeleri’nin evet oylarıyla İncirliova’ya Gençlik ve Kültür Merkezi’nin kazandırılmasına oy çokluğuyla karar verildi.

ACARLAR KAPALI PAZAR YERİ VE MEYDAN PROJESİ KABUL EDİLDİ

İncirliova Belediye Başkanlığı tarafından Acarlar Mahallesi’nde yapılacak olan Kapalı Pazaryeri’ne ilişkin İller Bankası’ndan kredi çekilmesine ilişkin Başkan Kale’ye yetki verilmesine ilişkin gündem maddesi oy birliğiyle karara bağlandı.

Kapalı pazaryerinin tamamlanması sonrasında boşalacak olan alan üzerinde yapılması planlanan meydan projesi de oy birliğiyle kabul edildi.

KÜLTÜRPARK SOSYAL TESİSLERİ GÖRÜŞÜLDÜ

İncirliova Belediye Başkanlığı tarafından geçtiğimiz günlerde çevre düzenlenmesi ve iyileştirme çalışmaları başlatılan Kültürpark Sosyal Tesisleri içerisinde yapılan ve yapılacak olan çalışmalara ilişkin karar alınması konusu da görüşüldü. CHP’li meclis üyelerinin ret oyu verdiği çalışmalara ilişkin AK Parti ve MHP’li Meclis Üyeleri’nin evet oyu ile Kültür Park Sosyal Tesisleri üzerinde iyileştirme ve modernleştirme çalışmalarının yapılmasına oy çokluğuyla karar verildi.

İncirliova Belediye Meclisi Toplantısı

İncirliova Belediye Meclisi Toplantısı

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.