İncirliova Belediyesi, içkili restoranı kapattı

İncirliova Belediyesi, içkili restoranı kapattı

İncirliova Belediye Temmuz ayı meclis toplantısı, Ramazan ayı dolayısıyla iftardan sonra açık havada yapıldı. Toplantıda, İncirliova Gerenkova Mahallesi Çayboyu mevkiindeki alanlara içki ruhsatı verilmemesi kararlaştırırken..

İncirliova Belediye Temmuz ayı meclis toplantısı, Ramazan ayı dolayısıyla iftardan sonra açık havada yapıldı. Toplantıda, İncirliova Gerenkova Mahallesi Çayboyu mevkiindeki alanlara içki ruhsatı verilmemesi kararlaştırılırken, uzun yıllardır içkili mekan olarak kullanılan restoran da mühürlenerek kapatıldı.

İncirliova Belediye Temmuz ayı meclisi, İncirliova Kültürpark Tesisleri’nde iftardan sonra yapıldı. Açık havada gerçekleştirilen meclis toplantısında 8 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı. Toplantıya AK Parti İncirliova Belediye Meclis Üyeleri Fetullah Subaşı, Münevver Aksoy ile CHP İncirliova Meclis Üyesi Suna Efsun Koçbil katılmadı.

“FUHUŞ YUVASI HALİNE DÖNÜŞMÜŞ”

İncirliova Gerenkova Mahallesi Çayboyu mevkiinde uzun yıllardır işletilen içkili restoran, çevre halkın şikayetlerini dile getirmesi üzerine ve Jandarma Komutanlığı’nın asayişi sağlaması yönünde güçlük çektiği öne sürülerek, Çayboyu mevkiindeki işletmelere içki ruhsatının verilmemesi kararlaştırıldı. İncirliova Belediye Başkanı Gürşat Kale, Gerenkova Mahallesi’ndeki vatandaşların kendilerine her defasında bu restoranın kapatılması için başvurduklarını belirterek şöyle konuştu:

“İçkili yer olarak kullanılan restoran, yerleşim yerlerine yakın olduğu ve arka tarafına yeni bir okul yapıldığı için, ayrıca Jandarma Komutanlığı bu restoran alanında güvenlik ve asayişi sağlayamadığı yönünde bizlere görüş bildirildi. Bunlar üzerine bu bölge, içkili yer bölgesinden çıkarıldı ve içki ruhsatı alındı. Gerenkova Mahallesi sakinleriyle her görüşmemde buradaki halk bizlere ‘Sizden tek bir şey bekliyoruz. Çok affedersiniz burası fuhuş yuvası haline dönüştü. Bunu lütfen buradan kaldırın’ diye ciddi şikayetler aldık. Biz de gerekli yerlerle görüşerek, hukuki anlamda işlemleri yapmaya gayret ediyoruz” dedi.

Söz konusu içkili restoran, eksik evrak olduğu gerekçesiyle açılmaması üzerine mühürlendi. Karar oy birliğiyle kabul edildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.