İncirliova'ya Kırkpınar deve güreşleri geri geliyor

İncirliova'ya Kırkpınar deve güreşleri geri geliyor

İncirliova’da 1993 yılında kurulan İncirliova Devecilik Kültürü ve Deve Güreşleri Derneği’nin 9 yıldır başkanlık görevini sürdüren Aytekin Kaya, güven tazeledi.

 Başkan Kaya, 3 Ocak’ta İncirliova’da yapılacak deve güreşlerinin eski Kırkpınar deve güreşleri gibi yeniden yaşanacağını belirtti.

İncirliova Devecilik Kültürü ve Deve Güreşleri Derneği Lokali’nde yapılan olağan genel kurul toplantısındaki seçime tek liste gidildi. Kongreye çevre deve güreşi dernek başkanları, Yönetim Kurulu Üyeleri, dernek üyeleri ile İncirliovalı deveciler katıldı. Yönetim ve denetim kurulu raporlarının ibrasının ardından gerçekleştirilen seçimde 74 üyesi bulunan derneğin 9 yıldır başkanlığını sürdüren Aytekin Kaya güven tazeledi.

YÖNETİM KURULU

Aytekin Kaya başkanlığındaki yeni yönetim kurulu Akın Kıvrak, Bekir Kaykı, Sermet Boruzan, İsmail Yaşar Çırpan, Nahit Özbek ve Ali Kaykı’dan oluşurken, denetleme kurulu Necip Özbek, Burhan Altuğ ve Uğur Aytekin'den oluştu. Derneğin federasyon delegelikleri de Aytekin Kaya, İsmail Yaşar Çırpan ve Cengiz Yavuz oldu.

“İNCİRLİOVA, PEHLİVAN DEVELERE EV SAHİPLİĞİ YAPACAK”

Dernek başkanlığına yeniden seçilen Aytekin Kaya, 3 Ocak Pazar günü İncirliova’da, İncirliova Belediyesi bünyesinde yapılacak deve güreşlerinin dernek katkılarıyla yapılacağını ifade etti. Başkan Kaya, “3 Ocak’ta İncirliova Belediyesi’nce yapılacak deve güreşlerinde bu yıl derneğimiz yüzde yüz katkı sağlayacaktır. İncirliova’nın ev sahipliğinde gerçekleşecek güreşlerde pehlivan develer baş gösterecek. Eski Kırkpınar Güreşleri’ni İncirliova’ya geri getireceğiz. İncirliova’nın adını en iyi şekilde duyurmak için gayretlerimiz devam edecektir. Bize bu desteği sağlayan İncirliova Belediye Başkanı Gürşat Kale’ye teşekkür ederiz” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.