İnebolu’nun TEK Antikacısı Geçmişten Geleceğe Işık Tutuyor

İnebolu’nun TEK Antikacısı Geçmişten Geleceğe Işık Tutuyor

İnebolu’nun tek antikacısı olan ve hobi olarak mesleği icra eden Hüseyin Demir, topladığı antikalarla geçmişten geleceğe ışık tutuyor.İnebolu Merkez Galip Deniz Caddesi’nde antikacı dükkanı olarak hiz...

İnebolu’nun tek antikacısı olan ve hobi olarak mesleği icra eden Hüseyin Demir, topladığı antikalarla geçmişten geleceğe ışık tutuyor.

İnebolu Merkez Galip Deniz Caddesi’nde antikacı dükkanı olarak hizmet veren 45 yaşındaki Demir, gençlerin koleksiyon yapmalarını tavsiye ederek bu mesleğin yaşatılmasını istediğini söyledi. Kendisinin bir antika tutkunu olduğunu ifade eden Demir, bu işi zevkle yaptığını belirterek, “Çocukluğumdan beri ilgi duyduğum antik eşyaları kendi dükkanımda satarak geçimimi sağlıyorum. Bakır alım-satım ticaretiyle başladığım iş yerinde elime geçen ve antik değer taşıyan her türlü eşyayı vitrine koyarak antika tutkunların beğenisine sunuyorum” dedi.

İnebolu’da şu an itibariyle antika eşyaları satan tek dükkan olduğunu ifade eden Hüseyin Demir, “Vatandaşların nostalji merakı bizlerin de işine geliyor, bir kazan, bir yüzük, ilgilerini çekiyor” dedi.

“200 YILLIK EŞYALAR VAR”

Antika dükkanında 150 ila 200 yıllık eşyaların olduğunu belirten Hüseyin Demir, “Aldığım eşyaların tarihiyle yakından ilgilenirim. Hepsinin ayrı bir geçmişi var. İnsanlar buraya gelerek eskiye dair ne arıyorlarsa bulabilirler. Burası adeta bir müze gibi. Radyodan, daktiloya, ütüden, telefona, tüfekten kılıca, madeni paradan, teraziye, gaz lambasından, dikiş makinesine, tahta kayığa kadar birçok antika eşyayı insanlar burada görme imkanına sahipler” dedi.

Antika dükkanına yerli ve yabancı turistlerin büyük ilgi gösterdiğini ifade eden Demir, çoğunun tarihini bildiğini ve bunlar hakkında turistlere bilgi verdiğini, amacının bu eşyaların ne işe yaradığını gelecek kuşakların öğrenmesi ve yaşatılması olduğunu söyledi.

Demir, antika koleksiyonunun yanı sıra da kaybolma yüz tutmuş mesleklerden olan sepetçilik mesleğini de yaşatıyor. Demir, "Saz, kamış ve buğday sapı gibi esnek dal veya liflerden yiyecek ve eşya taşımak için örülerek yapılan kulplu sepetleri yapan sepetçilerin sayısı, taşıma sektörünün gelişmesi, plastik maddelerden yapılan malzemelerin kolay ve seri yapımı ile ekonomik oluşu nedeniyle yok denecek kadar azalması ile antika tutkunu olarak da ilçemizde kaybolmaya yüz tutmuş sepetçilik mesleğini de yaşatmaya çalışıyorum" şeklinde konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.