İnternetten işlem yaptı, dolandırıldı

İnternetten işlem yaptı, dolandırıldı

Çine’nin tanınmış esnafından sandalyeci Erdal Yetişkin (57), şeytanın bile akla gelmeyeceği şekilde dolandırıldığını iddia etti

 Dolandırıcılara 8 bin 50 lirasını kaptırdığını belirten Yetişkin, yeterli güvenlik önlemi almayan bankaların dolandırıcıların önünü açtıklarını iddia etti.

Erdal Yetişkin, iki devlet bankasına ait kredi kartının olduğunu ve bu kredi kartlarından birileri tarafından kendisinin haberi olmadan toplam 8 bin 50 lira para çekildiğini iddia etti. Yetişkin, Çine Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundu. Yetişkin, 8 bin 50 lirayı kendisinin çekmediğini, bu borcu da ödemeyeceğini söyledi.

Şeytanın bile akla gelmeyecek bir şekilde dolandırıldığını ifade eden Erdal Yetişin, başına gelen olayı şu sözleriyle anlattı: “Kasım ayının başlarında internet ücretini yine internet üzerinden yaptık. Kredi kartı şifresi istediler, ne istedilerse yazdık. Bu olaydan sonra benim kredi hesabımdan benim haberim olmadan paralar çekilmeye başlanmış. Ben ilk başta sigorta yapmışlardır bana birikmiş para alıyorlardır diye düşündüm. Baktım bir günde 800 lira, 400 lira, 300 lira gibi paralar çekilmeye başlandı. Ben dolandırıldığımı anladım. İki bankadan benim haberim olmadan toplam çekilen para 8 bin 50 lira. Hatta bu dolandırıcılar o kadar profesyonel olmuşlar ki ilk internette şifresini girdiğimiz banka üzerinden diğer şifresini bilmedikleri bankadaki hesabıma girerek oradan da bu şekilde para çekimi gerçekleştirmişler. Bankacılarla konuştum, bu duruma onlarda şaşırdı.”

BANKALARA SİTEM ETTİ

Yaşadığı olayı ilk olarak Çine İlçe Emniyet Müdürlüğüne bildiren ve ardından Çine Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunan Yetişkin, bankaların tam anlamıyla güven vermediğini iddia ederken, “Bir markette kredi kartı kullandığımda hemen cep telefonuma durum hakkında mesaj geliyor. Niçin bu şekilde paralar çekilirken benim cep telefonuma mesaj gelmiyor. Bu konuda bankaların çok büyük zaafı var. Vatandaşlar mağdur olmasın. Bu dolandırıcılara imkan verilmesin” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.