İş Dünyası Seçimi Değerlendirdi:

İş Dünyası Seçimi Değerlendirdi:

İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) Başkanı Metin Anıl, Mobilya Sanayicileri ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (MOSFED) Başkanı Ahmet Güleç ve İnegöl Genç İşadamları Derneği (İGİAD) Başkanı Bahad...

İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) Başkanı Metin Anıl, Mobilya Sanayicileri ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (MOSFED) Başkanı Ahmet Güleç ve İnegöl Genç İşadamları Derneği (İGİAD) Başkanı Bahadır Bayraktar, 7 Haziran genel seçimlerini değerlendirdi.

İstikrarsız bir hükümetin Türkiye’de hiçbir meseleyi çözemeyeceğini belirten Mobilya Sanayicileri ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (MOSFED) Başkanı Ahmet Güleç, “Sandıktan çıkanı iyi yorumlayıp, ona göre güçlü bir hükümetin kurulması lazım. Türkiye’de güçsüz bir hükümet, güçsüz bir ekonomi demektir. Dört yıl boyunca geleceği olan bir hükümet var. Bunu siyaseten yorumladığınızda, seçmen şunu dedi; AK Partisiz olmaz ama tek başına da olmaz. Geniş bir tabana yayılması gerektiği ortaya çıkıyor. İstikrarsız bir hükümet, Türkiye’de hiçbir sorunu çözmez. İstikrarsız bir dönem ne siyasi, ne de sosyal meselelerin hiçbirini çözmez. Ülkede istikrar olmadığı dönemlerde neler yaşandığını gördük. 3-4 parti bir araya gelip hükümet kurduğunda dünya inovasyonu, girişimciliği, tasarımı konuşurken, biz 90’lı yıllarda kaybettik. 90’lı yıllarda 10 yılı kaybetmedik, dünyadan 30 yıl geri de kaldık. Çünkü bizim şuan konuştuğumuz şeyler dünyada 1970 yılında konuşuluyordu. Bugün konuştuğumuz inovasyon, girişimcilik, geleceğin ekonomisinin faktörlerinin neler olacağını 1970’li ve 1990’lı yılları arasında dünya konuşuyordu. Ama biz 1990’lı yılları kaybedince dünyadan çok geri kaldık. İnşallah umuyorum ülkemizde bir sağduyu olur. İstikrarlı bir hükümet kurulur ve bu sorunlar çözülür” dedi.

İŞ DÜNYASI KOALİSYONU SEVMİYOR

İş dünyasının belirsizliği sevmediğini ifade eden Ahmet Güleç, “İş dünyası koalisyonu da sevmiyor. Yeni kurulacak hükümet programı ile bu belirsizlik aşılabilir. Onun için kurulacak hükümetin yapısı ve programı bizim için önemli. AK Partinin koalisyonu bence MHP ile kurması gerekir. AK Parti ile MHP koalisyonu ekonomik olarak sorunları çözer. Ama siyasetin sorunları çözer mi bilmiyorum. Çünkü siyaseten sorunları çözemeyebilir. Ortada hükümetin özellikle hedeflediği çözüm sürecini ne derece de etkileyecek onu bilemiyorum” diye konuştu.

SU AKACAK VE YOLUNU BULACAK

Türkiye’nin demokratik bir ülke olduğunu belirten İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) Başkanı Metin Anıl ise, “Biz seçimden önce de şu ifadeyi kullanıyorduk; demokratik bir seçim olsun. Türkiye’ye yakışan bir seçim olsun. Sandık ne söylerse doğruyu söyler. Nitekim sandıklar açıldı. Bizde işadamları, iş dünyası olarak bu seçim sonuçlarına göre yürüyüşümüzü, stratejimizi, ne yapmamız gerektiğini yeniden check edip, yeniden düşünüp, yolumuza devam edeceğiz. Türkiye demokratik bir ülkedir. Demokrasiler de çare tükenmez diye bir söz vardır. Elbet su akacak ve yolunu bulacaktır. Bir şekilde hükümet kurulacaktır. Tekrar düzgün bir şekilde herkes yoluna devam edecektir. Demokrasiye inanan ve demokrasiyi içine sindiren insanlar, ülkeler başarıya ulaşırlar. Avrupa’da birçok ülke koalisyonlarla idare ediliyor ve hiçbir sıkıntı yok. Bizde bir şekilde hükümetimizi kuracağız. Yolumuza devam edeceğiz. Bu arada iş dünyası olarak zaten ayaktayız, çalışıyoruz, üretiyoruz. Türkiye’nin bağımsız kurum ve kuruluşları var. Hiçbir sıkıntı olmaz. Denizler durulmaz dalgalanmadan. Elbette bir dalgalanma olacak ve yeniden durulacak. Endişelenecek, korkulacak herhangi bir şey yok. Türkiye yolunu bulur ve yürür” dedi.

KOALİSYON FORMÜLLERİ ARANACAK

Seçim sonuçlarının Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından resmi olarak ilan edilmesinin ardından yeni seçilen Milletvekillerinin mazbatalarını alacağını ve en yaşlı üyenin başkanlığında toplanacak olan yeni mecliste yemin edeceklerini vurgulayan Anıl, “Daha sonra hükümet kurma çalışmalarına başlanacak. Mevcut tabloda hiçbir parti tek başına iktidara gelemiyor. Bu nedenle koalisyon formülleri aranacak” dedi.

İŞ DÜNYASI OLARAK BİR PANİK HAVASINDA DEĞİLİZ

Demokrasilerde koalisyonların da bir çözüm olduğuna vurgu yapan Metin Anıl, Türkiye’nin hükümetsiz kalmayacağını belirterek, “Tek parti iktidarları istikrar açısından daha olumludur. Ama demokrasilerde koalisyon da bir çözümdür. Tek parti ile hükümet olmuyorsa, koalisyon hükümeti kurulur. Bu da olmuyorsa, dışarıdan destekli azınlık hükümeti kurulur. Bunlar anayasamız ve yasalarımızda bulunan çözümlerdir. İş dünyası olarak bir panik havasında değiliz. Süreci sükûnetle takip edeceğiz. Herkese de bunu tavsiye ediyoruz. Yeni hükümet kurulana kadarki süreç önemli. Bu esnada küçük sarsıntılar olacaktır. Ama ekonomimiz bu sürece direnç gösterecek güçtedir” dedi.

SAĞDUYU ÇAĞRISI

İnegöl Genç İşadamları Derneği (İGİAD) Başkanı Bahadır Bayraktar ise, devlet adamlarının ülkenin geleceği için gerekli adımları atacağını belirterek, “Ülkemizin geleceği için gereken sağduyunun gösterileceğine inanıyorum. Devlet büyüklerimiz Türkiye’nin geleceği için en iyi çözümü bulacaktır” diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.