İslahiye MYO Öğrencilerinden Keçi Çiftliğine Teknik Gezi

İslahiye MYO Öğrencilerinden Keçi Çiftliğine Teknik Gezi

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) İslahiye Meslek Yüksekokulu öğrencileri Nurdağı İlçesi Sakçagözü beldesinde bulunan Pan Hayvancılık Damızlık Keçi Çiftliğine teknik gezi düzenledi.İslahiye Meslek Yüksek...

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) İslahiye Meslek Yüksekokulu öğrencileri Nurdağı İlçesi Sakçagözü beldesinde bulunan Pan Hayvancılık Damızlık Keçi Çiftliğine teknik gezi düzenledi.

İslahiye Meslek Yüksekokulu Veterinerlik Bölümü Başkanı ve İslahiye Meslek Yüksekokulu Müdürü Y. Doç. Dr. H.Ahmet Deveci’nin yanı sıra bölüm öğrencileri hazır bulunduğu teknik gezide, Pan Hayvancılık Damızlık Küçükbaş Hayvan İşletmesi Sahibi Haydar Demirezer teknik geziye katılan öğrencilere işletme hakkında ayrıntılı bilgi vererek tesisi tanıttı.

Haydar Demirezer yapılan teknik gezinin öğrenciler açısından çok yararlı olduğunu ve öğrencilerin öğrendikleri bilgileri sahaya inerek uyguladıklarında mesleği öğreneceklerini belirterek şunları söyledi:

“İşletmemizde keçi ve koyun hayvancılığı yaparak bölgede bu işi en yapma gayreti içerisindeyiz. Halep Damescus ırkı keçi ıslahı yaparak ıslak edilmiş damızlık keçileri iç ve dış piyasaya pazarlamaktayız. İlk defa yurt dışına damızlık hayvan ihracatını işletmemiz yaptı. Koyunculuk çalışmalarında ise ülkemizdeki yerli koyun ırklarımız Romanov melezlemesini yapmaktayız. Üretme teknolojilerini kullanarak embriyo transferi ve Laparoskopik tohumlamayı sahada ilk defa biz uygulamaya başladık.”

İşletme sahibi Haydar Demirezer’e gösterdiği ilgiden dolayı teşekkür eden İslahiye Meslek Yüksekokulu Veterinerlik Bölümü Başkanı ve Yüksekokul Müdürü Y. Doç. Dr. H. Ahmet Deveci, “Öğrencilerimiz bölümlerinde öğrendikleri bilgileri teknik gezi ile daha da pekiştirdiler. Bölgemizde bulunan Pan Hayvancılık Damızlık Küçükbaş Hayvancılık işletmesine yaptığımız teknik gezi öğrencilerimiz için çok yararlı oldu” dedi.

Teknik geziye katılan Veterinerlik Bölümü öğrencileri gezi sonunda işletme sahibi ve hocaları ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.